Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Hold på varmen og hold tilbage på varmeregningen

08-11-2019

Dette indhold er sponsoreret

Vinteren er officielt over os og vi er ramt af de kolde danske vintertemperaturer.  Vi kender det alle, fra dagen den første morgendug sætter sig på indersiden af vinduet, ryger mormors hjemmestrikkede uldsokker på, handsker og halstørklæde findes frem fra bagerst i skuffen og radiatoren skrues op på maks. Vi har efterhånden alle styr på vores essentielle vinter remedier, alligevel overrasker varmeregningen hver vinter. Der er dog håb forude, der findes nemlig flere løsninger end at skrue helt op for radiatoren og gå i kamp med økonomien.

Luft i økonomien og varm luft i hjemmet 

Vi er i de seneste år blevet klogere når det gælder varme og energi, specielt når der er tale om bæredygtighed og respekt for vores klode. Men hvad med en løsning som både har respekt for kloden og for pengepungen? For når hele huset skal varmes op så er det ikke altid, at den ellers højtprioriterede bæredygtighed, står højest på prioriteringslisten. Med en varmepumpe kan du beholde samvittigheden og beholde dine penge – og ikke mindst holde på varmen. Hvad er en varmepumpe, spørger du? En varmepumpe er et anlæg som udnytter varmeenergien i luften og varmer dit hjem. Ikke nok med at varmepumpen blæser varm luft ind i hjemmet, så sørger den også for at fjerne fugt fra luften. Så vink endelig farvel til irriterende morgendug på vinduet. Du kan få en varmepumpe hos Dansk Varme Service, som leverer flere forskellige af slagsen; luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper, hybridvarmepumper og jordvarmepumper – der findes en pumpe til alle slags behov.

En økonomisk løsning, som holder længe

En varmepumpe er ganske vist en investering, men den gavner miljøet og på længere sigt vil den gavne dig og dit hjem. Desuden, så snyder navnet lidt, fordi en varmepumpe kan nemlig også pumpe kold luft ud i hjemmet. Tanken om kold luft lige nu giver kuldegysninger, men når sommer og sol igen hersker det danske vejr, vil kold luft være som sendt fra himlen. Desuden slipper man for de der grimme, hvide, plastik hedebølge-panik-blæsere.

De hyggelige løsninger

Varmepumpen er selvfølgelig ikke den hurtigste løsning, men heldigvis er der meget du kan gøre for at holde på både varmen, indtil. Noget af det dejligste i vintermånederne er at hygge om hinanden, så find tæpperne frem og ryk ekstra tæt mod hinanden når der skrues op for vinterhyggen i sofaen. Hvis de små tæer bliver kolde i løbet af natten, er det altså ikke nødvendigt at skrue helt op for varmen. Kroppen skal lige vænne sig til vintervejret og nye sovevaner. Så stik snuden dybt ind i skabet og find nattøjet frem og hop i et par hyggesokker, så længe du ikke vågner med kold snude er temperaturen i dit værelse helt fint. Selvom der findes mange hyggelige måder at holde sig varm på er det bedste dog stadigt, at finde den varmeløsning som passer bedst til dig, din økonomi og dit hjem. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!