Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Hold liv i den sunde hverdag

19-04-2020

Dette er sponsoreret indhold

Gode vaner er som regel lettere at holde i ilden den første uges tid, og er du heldig endda hele den første måned, men derefter begynder det for mange at gå ned ad bakke. Hverdagen tager for meget over, og de gode vaner blive glemte, fordi de pludselig er blevet for besværlige at vedligeholde. Dette er dog noget, der foregår oppe i hovedet, hvilket betyder, at de negative tanker er mulige at overvinde, så du kan fortsætte de gode vaner. I denne artikel finder du inspiration til, hvordan du kan blive ved med at holde liv i en sundere hverdag.

Et skridt ad gangen 
Når du har en vision om en bedre hverdag og en sundere livsstil, er der særligt én ting, der med tiden kommer til at ødelægge det for mange, og det er, at de tager for stor en bid af brødet. Vælger du at gabe over for meget eller at lave forandringerne for store, ender du med stor sandsynlighed tilbage i de gamle vaner. Derfor er det vigtigt, at du tager et skridt ad gangen, og gerne nogle små nogle af slagsen. 
Det kan for eksempel være, at du gerne vil være mere aktiv i din hverdag. I stedet for at sige, at du skal løbe en tur eller tage i fitness hver dag, kan du i stedet sige til dig selv, at du skal tage cyklen så meget som muligt og trapperne i stedet for elevatoren eller rulletrappen. Har du ikke en cykel kan du finde en på https://dream-bikes.dk/

Det er sådanne små skridt, der skaber en større chance for, at du holder ved de sunde vaner. Det er nemlig nemmere lige at tage trappen, end at overtale sig selv til at skulle tage løbeskoene på.

Stå sammen som familie
Bor du sammen med andre, er det vigtigt, at du oplever støtte fra dem, som du bor med i din kamp om en sundere livsstil. Det er nemlig meget nemmere at holde ved sunde vaner, hvis dem du dagligt omgås med, også forsøger at skabe sundere vaner. Det er altid lettere at sige nej til slik eller et stykke kage, hvis de andre omkring en også siger nej.

Find en makker
Bor du alene, eller bor du sammen med nogle, der ikke har en interesse i en sundere livsstil, er det en god ide, at du finder dig en makker, der har lyst til at skabe sundere vaner sammen med dig. Det er meget nemmere at holde ved løbeturene og grøntsagerne, hvis du har en, som du kan dele oplevelserne sammen med. Hvis du har fundet dig en makker, som du ikke bor sammen med, er det en rigtig god ide, at I sender billeder til hinanden, når I har lavet en sund ret eller dyrket motion. Dette fungerer nemlig som motivation begge veje.

Husk at belønne dig selv
Et sidste tip er, at du skal huske at belønne dig selv løbende. En god ide er, at du sætter nogle delmål, som du skal nå, og når du når disse, venter der dig en belønning. Det kan være noget, som du gerne vil købe eller lille oplevelse af den ene eller den anden slags. Det kan også være en fridag. Find det der motiverer dig, og lad det være din belønning. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!