Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Har du den rette bilforsikring?

15-12-2020

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der ejer en bil, så har du med al sandsynlighed også en bilforsikring. Spørgsmålet er bare, om du har den rette dækning, og om du betaler mere end højst nødvendigt for forsikringen. Rigtig mange danskere betaler nemlig i dyre domme for deres bilforsikringer, og samtidig er der mange, der ikke helt er klar over, hvad forsikringen egentlig dækker over. 

Derfor kan du her i denne artikel læse om, hvad din bilforsikring med fordel kan dække over, og hvordan du finder ud af, om du betaler for meget eller for lidt for forsikringen.

Hvordan ved jeg, om jeg har den rette forsikring?
Typisk er forsikringer ikke noget, vi beskæftiger os ret meget med, før der opstår et problem, og vi er nødt til at tage forsikringen i brug. Desværre er det ofte for sent, da vi her opdager, at forsikringen ikke dækker det, der skal dækkes, og så er det for sent at ændre. 

Det bedste du kan gøre for at finde ud af, om du har den rette forsikring er at kigge nærmere på vilkårene og betingelserne i din police. I Danmark er det lovpligtigt at have en almindelig ansvarsforsikring, når man har en bil, men er bilen af nyere dato, er der også mange, der vælger at betale for en kaskodækning på bilen. 

Derudover findes der flere forskellige tilvalgsforsikringer, som man kan vælge imellem, men det kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. I nogle forsikringsselskaber vil tilvalgene måske allerede indgå i din forsikring, mens andre selskaber måske slet ikke tilbyder tilvalgene. Der kan for eksempel være tale om følgende tilvalgsforsikringer: 

•    Udvidet glasdækning
•    Vejhjælp
•    Førerulykke

Hvor meget bør forsikringen koste?
Der er ikke noget endeligt svar på, hvor meget din bilforsikring bør koste, da prisen varierer meget. Prisen kan både variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men derudover er der også en række faktorer, der spiller en rolle i forhold til udregningen af prisen. Det kan for eksempel være faktorer som din alder, din bopæl, din bil, din tidligere skadehistorik, antallet af år du har haft kørekort, hvilken dækning du har valgt, og hvor meget du har valgt at betale i selvrisiko. 

Jo billigere en selvrisiko du ønsker at betale, desto dyrere bliver forsikringen og omvendt. Det bedste du kan gøre for at finde ud af, om du betaler for meget eller for lidt i din bilforsikring er at sammenligne din pris og dine vilkår med andre forsikringsselskaber. Kan de tilbyde en billigere pris med den samme dækning og den samme selvrisiko? Hvis ja, kan det som udgangspunkt godt betale sig at skifte forsikringsselskab, men vær opmærksom på eventuelle samlerabatter i forsikringsselskabet. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!