Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Gør dit hus klar til de kommende kolde måneder

16-10-2019

Dette er sponsoreret indhold

De varme sommerdage er forbi, og efteråret trænger igennem med temperaturer der daler og vejr der bliver hårdere for hver uge der går. Vinteren kommer nærmere, hvilket betyder hårdere vejr og dage indenfor i varmen. Før det bliver rigtig koldt, er det en god ide at sikre sig, at huset står klar til de kolde dage. Hvis du følger de følgende råd og ideer til at klargøre huset inden hård blæst og frost melder sin ankomst, vil dit hus være godt rustet til den kommende kulde.
 
Hav forsyninger klar til træpillefyret
For at være klar til at holde huset varmt hele vinteren igennem, er det en god ide at være forberedt ved at have købt træpiller til husets pillefyr på forhånd. På den måde kommer du kulden i forkøbet, og du kan være klar til at varme huset op så snart det hårde og kolde vejr indtræder. Du kan købe træpiller i 6mm og 8mm, alt efter om du har en træpilleovn, et træpillefyr eller en stokerfyr, som kan sikre dig en varm bolig. Træpillerne er af høj kvalitet, og endda til en meget god og fordelagtig pris. Desuden er et træpillefyr klimamæssigt en meget fordelagtigt måde at opvarme huset på, i forhold til et oliefyr eller andre muligheder.
 
Gør dit tag modstandsdygtigt overfor den hårde nedbør
Med dets retning mod himmelen er husets tag et af de vigtigste elementer at have styr på, før vejret bliver hårdere. Taget er den del af huset som i højest grad udsættes for solens stråler hver dag året rundt. Særligt kan strålerne være hårde ved taget i sommermånederne. I løbet af årets koldere måneder udsættes taget ofte for store mængder af nedbør, som også er med til at slide på det. Derfor er taget en vigtig del at tjekke op på før vinteren, som er en årstid med store mængder af kolde og nedslidende nedbør. Du kan klargøre taget ved at undersøge tagstenene. Hvis du finder tagsten med revner i, bør de skiftes hurtigst muligt. Desuden bør du være særligt opmærksom på tagets rygning, da utætheder her kan føre til, at der trænger fugt ned gennem taget og ind i huset. Da det på den måde kan føre til vandskader, er det meget vigtigt at sikre sig, at tagets rygning er tæt.
 
Sådan klargør du husets tagrender
Husets tagrender er en vigtig ting at klargøre før kulden indtræffer. De sikres ved at tjekke samlingernes tilstand. Hvis der er samlinger på tagrenderne, som er utætte, er det vigtigt både at få tætnet og forstærket dem, så de ikke bliver utætte henover vinteren. Selv små skader som revner og sprækker kan hurtigt forværres, ved at vand fryser til is og udvider sig i revnerne. Tagrenderne bør desuden renses for efterårets nedfaldne blade, da bladene kan stoppe tagrenderne til. Smeltevandet kan nemlig ikke løbe væk når dette sker.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!