Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Gode råd til valg af uddannelse

31-07-2019

Tusindvis af danskere søger hvert år om lov til at komme ind på videregående uddannelser rundt omkring i landet. Det er dog bestemt ikke noget let valg for alle, da det i den alder kan være enormt svært at vide, hvad man vil arbejde med resten af livet. Man kan læse jura, hvis man drømmer om at blive advokat, medicin hvis man drømmer om at blive læge eller gå en mere praktisk vej med eksempelvis en osteopat uddannelse. I artiklen herunder gives et par råd til, hvordan man bedst tager den store beslutning.

Tal med nogen om det

Som sagt kan det for nogle være en meget svær beslutning at vælge sin uddannelse. Det behøves dog ikke være en beslutning, man går og grubler med helt for sig selv. Det kan nemlig være en rigtig god ide at tale med nogen om det. Først og fremmest bør man tale med nogen, der kender en godt som venner eller familie – det kan være de kan gøre en klogere på, hvad man egentlig vil. Desuden kan det være en rigtig god ide at vende det hele med en studievejleder, da det er deres job at vejlede en i disse valg. Det kan også være en ide at tale med nogen, der har gået på det studie, man overvejer. Eller at tale med nogen, der arbejder med det, man selv går og overvejer. De har helt sikkert nogle gode råd til hvilken uddannelse, der er mest oplagt i forhold til drømmejobbet. 

Besøg de forskellige uddannelser

En anden god ide til at få en på rette kurs er at besøge nogle af de uddannelser, man går og overvejer. Rigtig mange uddannelser har hvert år besøgsdage, og desuden holder de fleste universiteter hvert år en kongres, hvor du kan blive klogere på flere forskellige uddannelser på samme gang. Her er der muligheder for at høre fra og snakke med tidligere studerende og undervisere. Noter på forhånd hvilke uddannelser der kunne interessere en, så man på den måde har en plan over hvilke uddannelser, man kan nå at undersøge nærmere. Det er også til disse arrangementer, at man skal fyre alle de spørgsmål af, som man har gået og brændt inde med – ingen er bedre til at svare, end dem der rent faktisk har prøvet det selv.

Husk på, at et forkert valg ikke er verdens undergang

For mange kan valget af uddannelse blive gjort til et kæmpe problem, og til noget man i flere måneder næsten kan ligge søvnløs over. Det er dog meget vigtigt at huske sig selv på, at det altså ikke er for sent at fortryde, så snart man har valgt noget. Man kan nemlig heldigvis prøve igen året efter, og derfor er det altså ikke verdens undergang, at vælge et studie, der viser sig ikke lige at være drømmeuddannelsen. Desuden er det vigtigt at huske på, at man altid kan skubbe sig selv i den retning, man ønsker. Det er bare med at tænke kreativt og gribe tingene an på nye måder.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!