Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Gode råd til at få styr på feriebudgettet

10-03-2020

Sponsoreret indhold

Når det er tid til ferie, kan de økonomiske forhold hurtigt løbe løbsk. Du slapper af på ferien, og derfor sidder pengene løsere end normalt. Dette er uundgåeligt, da du selvfølgelig rejser afsted på ferien for at have det sjovt og skabe nye minder. Dog er det rarest at være på ferie og bruge penge, uden det er nødvendigt at leve sparsomt de efterfølgende måneder. 

Det gælder altså om ikke at lade din sunde dømmekraft blive derhjemme. I stedet skal du overholde dit feriebudget – men hvordan gøres dette bedst? Det giver vi dig gode råd til her på siden. 

Tjek forbruget, og brug valutaomregner
Det er en yderst god idé at sørge for at tjekke dit forbrug i løbet af ferien. På denne måde er du sikker på, at feriebudgettet ikke overskrides. Skriv løbende dit forbrug ned, eller gem alle kvitteringer. Du kan med fordel gøre budgettet op hver anden dag for dermed at have et sigende overblik over de brugte penge. 
At holde styr på priserne i den lokale valuta kan være svært, og derfor kan det også være svært at have en fornemmelse af priserne. Derfor er det en fordel at anvende en valutaomregner på din mobiltelefon – specielt på feriens første dage. På denne måde skaber du hurtigt et overblik over priserne i danske kroner. Dette giver dig en bedre realitetssans for, hvad du reelt set får for dine penge. 

Skulle feriebudgettet overskrides – enten i løbet af ferien eller ved feriens afslutning – kan det være nødvendigt at optage et hurtigt lån. Hurtige online lån er en god måde at låne penge hurtigt, således du ikke har overtræk på din konto. Dette kan være behjælpeligt, hvis feriebudgettet er overskredet, eller hvis du på ferien har fundet ud af nye – og dyrere – ønsker. 

Anvend med fordel en sammenligningsside online til at finde det bedste hurtige lån. På sådanne sider sammenlignes hurtige lån fra forskellige låneudbydere. Du indtaster blot beløb, periode m.m., hvorefter du ser, hvilken låneudbyder der tilbyder det bedste og billigste hurtige lån. Alle udgifter tages med på sammenligningssider, og du kan dermed se alle udgifter forbundet med hurtiglånet. På denne måde manipuleres du ikke til at optage et hurtigt lån, som overrasker med skjulte udgifter. 

Betal med lokal valuta, og medbring to betalingskort
I udlandet får du ofte valget om at betale i danske kroner og lokal valuta. Her kan den danske krone virke tryggest og nemmest – men det er altså ikke den bedste løsning. Betaler du med dansk valuta, vil det være købsstedet, der sætter valutakursen. Vælger du derimod lokal valuta, vil det være din kortudsteder, der fastsætter kursen. Dette giver dig i de fleste tilfælde en bedre kurs. 

Et valutatillæg vil lægges til ved betaling med betalingskort. Dette tillæg varierer, og derfor kan du med fordel tjekke netop dit valutatillæg på dit betalingskort. I forlængelse af dette bør du medbringe to betalingskort. Almindelige betalingskort vil nemlig have en grænse for forbrug i udlandet – typisk 25.000 kroner pr. 30 dage. Derudover kan der være et loft på kontanthævninger pr. døgn og pr. uge. 

Leder du efter flere rejsetips til billige ferier? Få flere råd på Finans.dk.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!