Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Gode råd om facaderens op til sommeren

16-04-2020

Eftersom vinteren nu er overstået i Danmark, opstår der diverse udfordringer for husejerne. Selvom vinteren igen i år har været en mild en af slagsen, sætter det alligevel sine spor på boligerne. Specielt udendørsarealer har brug for en kærlig hånd, idet områderne har fået masser af fugt i vinterens kolde måneder. Her er især en god idé at få gang i en facaderens op til sommeren. 

Læs med nedenfor og få gode råd til facaderensen af din bolig. 

Få facaden til at stå knivskarp
Ved at få foretaget en facaderens inden sommerens ankomst vil boligen komme til at fremstå knivskarp. Det flotte syn er både til gavn for dig selv og andre forbipasserende. En facaderens består af rensning af facader – og faktisk kan alle facadetyper renses. Det er dog en god idé at rådføre dig hos en fagmand, da facaderensen kan variere afhængig af facaden.

Det er en god investering at få foretaget en facaderens. Vælger du at anvende facadebeskyttelse og imprægnering efter en omgang facaderens, vil facadernes levetid forlænges. Derudover vil det også betyde, at facaderne kræver facaderens af færre gange i løbet af året. 

Fjern selv alger med Rodalon Udendørs
Ønsker du selv at fjerne alger og andet skidt fra boligens facader, er dette selvfølgelig også muligt. Der findes alverdens rensemidler på markedet, men mange af dem er dyre i sin pris. Dog vil du sagtens kunne fjerne alger og andet snavs ved blot at anvende Rodalon Udendørs. Mange af indholdsstofferne i Rodalon Udendørs indeholder nemlig mange af de samme aktive stoffer som andre rensemidler. 

Fortynd Rodalon Udendørs med omkring 2-5 dl pr. fem liter vand. Påfør det direkte på ydervæggen med en havesprøjte – og sørg for at påføre det på hele ydervæggen. På denne måde er du sikker på, at alger i fuger ikke overlever. Når det regner næste gang, vil alle ydervæggens ”døde” alger forsvinde fra facaden. Som alternativ kan du også vaske og børste efter et par dage med en vandslange. 

Påfør Rodalon Udendørs i tørvejr og lune omgivelser. De mest optimale arbejdsforhold er temperaturer over fem grader. Sørg for at foretage din egen facaderens mindst én gang om året for at holde bestanden af alger nede. 

Få en professionel til at udføre facaderensen
Gider du ikke selv at bruge tid på at rense facaderne, kan du med fordel få en professionel til at udføre facaderensen for dig. Her vil fagfolk sørge for at få dine facader fri for mos, alger og lignende urenheder. Med en professionel facaderens vil du typisk:

•    Få fjernet grimme belægninger
•    Forhindre glatte fliser og frostsprængninger
•    Få facaden til at fremstå som ny
•    Forlænge belægningsstens og flisers levetid
•    Spare behovet for ny belægning eller nye fliser.

Står du over for et salg af boligen inden for den nærmeste fremtid, er det nærmest et must at få foretaget en facaderens. Herved kommer boligen til at fremstå langt mere velholdt og pæn, hvilket har kæmpe betydning for andres bedømmelse af ejendommen. 

Står du over for at bygge eller renovere sommerhus? Så få gode råd til sommerhus-projektet fra en arkitekt her. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!