Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Giv et smukt farvel før den sidste rejse

12-01-2021

Dette er sponsoreret indhold

Når en af dine nærmeste tager deres sidste åndedrag, ligger der en masse arbejde bagefter. Du har naturligvis et stort arbejde med at bearbejde sorgen og mindes den afdøde. Samtidig skal der dog også planlægges en begravelse, så alle kan få sagt ordentligt farvel til den afdøde, før han/hun drager afsted på sin sidste rejse.

Begravelseshjælp
For nogle kan det være helt uoverskueligt at arrangere en begravelse. Mens man står i sorgbearbejdelsen, er overskuddet der ikke nødvendigvis til at få planlagt en smuk begravelse. Der er heldigvis hjælp at finde. Du kan nemlig få begravelseshjælp af din bedemand.

Hvis du f.eks. skal holde begravelse i Ballerup, kan du få hjælp af Ballerup Begravelsesforretning, hvor de tilbyder hjælp til bestilling af dødsannonce, dødsanmeldelse, kontakt til præsten, bestilling af gravstenen, kisten og båredekorationer, transport af kisten i rustvogn og ansøgning om begravelseshjælp fra kommunen.

Bestem selv, hvor meget du vil involveres
Man kan som hovedregel sige, at jo mere du ordner selv, des billigere bliver begravelsen. Alle de ting, en bedemand kan hjælpe dig med, koster selvfølgelig penge, så du skal gøre op med dig selv, hvor meget hjælp du vil have.

Du bør dog have i baghovedet, at det kan være rart at få hjælp, hvis du er hårdt ramt af sorg. Så bør du give dig selv tid og plads til at sørge i stedet for at have travlt med at ordne alt det praktiske og planlægge en smuk begravelse.

Nogle vælger også at stå for en masse af de praktiske ting ved begravelsen selv, fordi det får sorgen lidt på afstand, eller fordi de godt kan lide at have kontrollen over de valg, der træffes. Så du må bestemt ikke føle dig forkert, hvis du har mere brug for at bruge din tid på at planlægge begravelsen end på at sidde og snakke om gamle dage.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!