Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Går du rundt med en iværksætter i maven?

25-02-2021

Dette indhold er sponsoreret 

Går du også rundt med en lille drøm i maven om at starte dit helt eget firma op, blive din egen chef og udleve din kreative side om en nystartet entreprenør? Der kan være mange grunde til, at man har lyst til at bevæge sig ud på den usikre grund, som iværksætterjobbet indebærer. Det kan være fordi, man én gang for alle er blevet træt af den inkompetente chef, fordi man altid har haft hovedet fuld er kreative ideer, som nogen bør gør til virkelighed, fordi man gerne vil tjene flere penge, eller det kan bare være fordi, man trænger til lidt forandring i sin hverdag. Motivationen kan være mangeartet, men så længe at man har en drivkraft og en passion, som driver en, så er der en vej til at blive succesfuld selvstændig.

De klassiske, dårlige undskyldning
Undskyldninger findes der mange af, og når det kommer til at tage det store skridt og blive selvstændig, så kan det være nemmere at udsætte det med ord som “jeg ville ikke engang vide, hvor jeg skulle starte.” Du er ikke den eneste, og det er hørt rigtig mange gange før. Selvfølgelig ved du ikke, hvor du skal starte! Du har aldrig prøvet det før, så hvordan skulle du vide det. Dét er der heldigvis råd for, fordi det at blive entreprenør er ikke en genetisk evne, som man er født med - det er noget man bliver gennem læring og erfaring, og derfor er det også noget, som alle kan lære. 

“Jeg er tryghedsnarkoman - jeg tør slet ikke tage de risici, som det kræver af iværksættere.” Dette er også velkendte ord i ørene, som man kan bilde sig selv ind. Meget få mennesker er i virkeligheden meget risikovillige, og derfor handler det i bund og grund bare om, at minimere sine risici så meget, som det er muligt. Start i det mindre, og hold dig til de små investeringer, før du ved, om det er noget, der kan blive en succes. 

”En person, der aldrig har fejlet, har aldrig prøvet noget nyt” 
Dette citat har du måske hørt før, og selvom det efterhånden er rigtig mange år siden, at disse ord kom over Albert Einsteins læber, så er de ikke blevet mindre sande med tiden. Den vigtigste tanke, som du kan holde fast i, når du begiver dig ud på dit iværksætterieventyr, er, at det er menneskeligt at fejle, og hvis ikke du fejler, så lærer du heller ikke. Selv de største fejl, som måske har kostet dig en masse penge, kan du omvende til en god erfaring og en læring, som du kan tage med dig videre i forløbet. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!