Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Forebyg stress med disse aktiviteter

26-02-2021

Dette indhold er sponsoreret

Tusindvis af danskere bliver årlig sygemeldt med stress, hvilket hverken er sjov for den der bliver ramt, eller de som står den stressramte nært. Stress har ikke mindst fået kronede dage med det stigende brug af sociale medier, som har styrket FOMO-kulturen, hvor flere danskere har en frygt for at gå glip af noget (Fear Of Missing Out). Stress kan komme meget pludseligt, og er ikke betinget af, at man for eksempel har meget travlt på arbejdet eller meget at se til i hjemmet. Stress kan ramme alle, og hvordan vi reagerer på stress kan være vidt forskelligt. Heldigvis er stress en af de sygdomme, som vi selv kan gøre en indsats for at bekæmpe, ved at forebygge os selv mod sygdommen. Og det bedste ved det hele er, at det kan gøres helt uden indtag af medicin og piller. Vi giver dig derfor et par gode råd til, hvordan du aktivt kan forebygge stress i din hverdag. 

Frisk luft og masser af motion
Et af de bedste råd når det kommer til at bekæmpe stress og livsstilssygdomme er frisk luft og motion. En løbetur kan gøre underværker, og at begynde at til en sport eller aktivitet som dans, fodbold eller selv dart, kan være en god måde at få dig rørt på. Det vigtige er ikke, at du får pulsen op og sved på panden. En gåtur i skoven, udendørs bålhygge eller havearbejde kan være mindst lige så gavnligt i bekæmpelsen af stress. Hvad der virkeligt betyder noget, er at du formår at bruge din tid udendørs eller i motionscenteret til at koble af fra din hverdag og de forpligtende tanker du gør dig.

Find en hobby
Igen er det ikke så vigtigt hvad denne hobby er. Måske er du typen der elsker at læse, se en god film, spille et spil, strikke eller gå på svampejagt i skoven. Hver hobby kan være lige så god som de andre, så længe din hobby er drevet af din egen passion og lyst, så du hygger dig med hvad du laver. Mange hobbyer foregår i dag også over computeren, hvor mange søger spænding i onlinespil og casino. Er du til sidstnævnte, kan du tjekke dette  URL ud, hvor du kan finde inspiration til de fedeste spilsider på nettet.

Overvej din kost
Kosten kan have stor betydning for både dit daglige energiniveau og humør. Massere af proteiner og grøntsager, samt en generel stor variation i din kost kan derfor hjælpe dig godt på vej i din hverdag, og aktivt hjælpe dig med at bekæmpe stress og andre livsstilssygdomme.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!