Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Føl dig helt tryg – sådan opnår du god hjemmesikkerhed

17-09-2020

Hjemmesikkerhed er en utrolig vigtig ting. Dit hjem er din base, dit sikre sted, og usikkerhed omkring dette kan være utroligt stressende. Dette kan være dårligt for dit ve og vel, og potentielt påvirke dig i din dagligdag, på jobbet og i dine nære relationer. Kort sagt, du skal kunne føle dig tryg i dit eget hjem. Der er dog en række ting der kan bidrage til denne utryghed. 

Ulykker som brand og vandskader er ofte noget man kan grue for muligheden af. Samtidig er frygten for indbrud, både når du er hjemme eller når du er ude, også for mange ret reel. Der er heldigvis en række produkter der kan hjælpe at sikre dit hjem, og dermed slippe for at frygte disse ting. I denne korte guide ser vi på tre trusler mod hjemmesikkerheden og produkter der kan hjælpe.

Brand

En af de helt store utryghedsskabende bekymringer hos folk, er bekymringen om brand i sit hjem. Brand er selvfølgelig en helt forfærdelig ting. Materielle skader er næsten uundgåelige. I bedste fald rammer det ting der kan erstattes, men i værste fald går det udover uerstattelige ting som fotoalbums og andre ting med særlig personlig værdi. 

Men værst af alt er tanken om personskader, der ret indlysende kan være af en meget slem ka-rakter. For mange er følelsen af utryghed ofte størst når man skal sove. Frygten for at vågne op for sent til at reagere på en brand er for mange helt forfærdelig. 

Heldigvis er der en god løsning: røgalarmen. En god røgalarm kan øge din hjemmesikkerhed markant. En særlig smart røgalarm er Nedis’ EN14604. Denne meget lille røgalarm kan sidde diskret under loftet og har 10 års levetid. Særlig sikkert kan dit hjem blive, hvis du anskaffer dig flere og sætter dem i forskellige rum i hele huset. 

Vand
 
En mindre personfarlig, men ikke desto mindre stadig utryghedsskabende ulykke der kan fore-komme, er vandskader. Vandskader er aldrig personfarlige, men de materielle skader kan løbe op i store summer, nok til at frygte dem i dagligdagen. 

Vandskader kommer, modsat brand i hjemmet, sjældent lige pludseligt, så det er i højere grad muligt at opfange det tidligt, og dermed gøre noget ved det, i god tid før det bliver et større problem. Dette er gode nyheder for dig der måske bekymrer dig om muligheden for vandska-der. Der er nemlig flere produkter der kan fange en begyndende vandskade før den bliver seriøs.

En smart vandlækagedetektor med Wi-Fi fra Nedis er et godt bud på et tryghedsskabende pro-dukt. Detektoren installeres på udsatte steder. Opdager den noget kan den enten udsende en lyd, eller smartere sende dig en push-notifikation på din smartphone. På den måde behøver du ikke bekymre dig om potentielle vandskader.

Indbrud

Sidste udfordring for hjemmesikkerheden vi skal se på, og den nok mest udbredte, er frygten for indbrud. Indbrud kan ske både mens du er hjemme eller når du er ude. I forhold til den første mulighed, er det for mange, ligesom med muligheden for brand, ofte om natten man frygter indbruddet. 

At tyven kan komme ind og tage ens ting mens man sover, kan være en ubehagelig følelse at sidde med. Særligt havedøre og forskellige vinduer kan ofte være særligt udsatte. Det er ofte her det er smart at sætte ind først.

Et produkt der gør dette, er en trådløs dør- og vinduesalarm. Alarmen monteres nemt enten på dør eller vindue, hvor den via magneter kan mærke om de åbnes. Mærker den det, udsender den et højt lydsignal, der nok både vil skræmme tyven væk og i hvert fald alarmere dig. På den måde kan du opnå god hjemmesikkerhed hver nat. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!