Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Fire smarte tricks til at undgå rod derhjemme

18-01-2021

Sponsoreret indhold

Vil du gerne have inspiration til indretning og opbevaringsløsninger, så du ikke går med følelsen af et rodet hjem? Rod behøver ikke nødvendigvis hænge sammen med, at tøj og legetøj flyder på gulvet, eller at der ikke bliver ryddet op. Det kan handle om, at du har mange forskellige typer af møbler og stile blandet sammen i dit hjem, eller det kan være, der er mange mørke farver, der kan få hjemmet til at se mindre ud. Derfor er det her muligt at finde utallige artikler, der kan være med til at give dig inspiration til, hvordan du kan løse de problematikker, du synes, der er i dit hjem.

Find en gennemgående stil
Det er ikke nødvendigt, at du har de samme pyntegenstande eller samme typer af skabslåger i hele huset, for at dit hjem kommer til at se mindre rodet ud. Det behøver slet ikke være så gennemgribende ting, der skal til, for at dit hjem synes mindre rodet. Det kan handle om, at du måske har de samme håndklæder på både badeværelse og gæstebadeværelse, og at det lille håndklæde i køkkenet også matcher i farve og materiale. Både du og dine gæster vil formentlig lægge mærke til, at det matcher. Hvis du ikke synes, de samme håndklæder passer ind i alle rummene, kan du vælge at tage den samme model og blot ændre lidt på farverne – måske du gerne vil have et koksgråt håndklæde på gæstebadeværelset, men at badehåndklæderne skal være hvide. Det kan sagtens lade sig gøre, og der findes utallige modeller i alle ender af budgetskalaen, der kan opfylde de behov. Det kan endda være, du kan finde viskestykker og vaskeklude, der passer i stilen.

Få styr på gode opbevaringsløsninger
Opbevaring er tricky, og det kræver sin mand at finde noget, der både ser godt ud og er praktisk. Men det er langt fra umuligt. Der er stor forskel på, om det er opbevaring på et børneværelse eller i en entré, du har brug for. På børneværelset er det vigtigt, at legetøjet er let tilgængeligt. Det kan blandt andet være, man skal kigge efter en juniorseng, der har skuffer i stellet, så man nemt kan trække dem ud og finde byggeklodser eller racerbiler, eller også kan det være i en reol, der også fungerer som en form for rumdeler. 

Er det omvendt i entréen kan det være, man skal kigge efter et multifunktionelt møbel. Det er derfor muligt for eksempel at kigge efter skoreoler med en påmonteret bænk, så der både er plads til hele familiens sko, men at man samtidig kan sætte sig ned, når snørebåndene skal bindes. Det gør, at man ikke tænker over, at bænken er en opbevaringsløsning – man ser i stedet det praktiske i designet. På den måde slipper man for både at have en skammel og en skoreol til at stå – og man udnytter pladsen væsentligt bedre.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten
Du tænker måske ikke, at møbler som for eksempel en seng er med i spillet om, hvordan man bedst muligt undgår rod i hjemmet, men det spiller faktisk en stor rolle. Det kan være, du har kigget på, om I skal have opdateret soveværelset og have ny seng. En kontinentalseng fylder i udgangspunktet en del, men du kan kigge på forskellige bredder og materialer. En seng, der er hævet fra jorden og har simple ben og en stilren madras og sengegavl giver luft i rummet, mens en dobbelt boksmadras i gulvniveau kan virke mere massiv. Men det kan også være, det netop er sådan en seng, der passer ind i rummet. Det er vigtigt at kigge på farver, så man arbejder i samme nuancer i rummet og på den måde skaber en sammenhæng, så øjnene ikke skal kæmpe for at finde ud af, hvad de skal fokusere på. Senge i neutrale farver er altid nemme at passe ind, men en farvet seng eller en seng i mørkt stof kan også sagtens passe ind i et rum, hvor der måske er enkelte elementer af samme farver i blandt andet vaser eller billeder – små ting kan hurtigt skabe sammenhæng.

Fyld dit hjem med det, der gør dig glad
Rod behøver ikke være rod, og det kan godt være, der er system i rodet. Noget af det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas. Nogle gange drukner man i gode råd og opbevaringsløsninger, og det nytter heller ikke noget, at du pakker alt det, du er glad for væk. Sørg derfor for at hænge kunst på væggene, der gør dig glad, eller stil dine yndlingsblomster i en vase på skænken, så du har noget godt at kigge på. Det gør, at det er meget nemmere at bære over med en spisestuestol, der ikke er skubbet ind eller med et par sko, der ikke er kommet på plads.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!