Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Find malingen frem og gør kolonihavehuset personligt

12-05-2021

Dette er sponsoreret indhold

Der er ikke noget som at sætte sig i sin egen lille kolonihave. Nogen vælger endda at tilbringe hele sommerhalvåret herude. Der er nemlig bare en helt unik idyl, som er svær at finde nogle andre steder i samfundet. Her er plads til at dyrke jorden og sig selv. Her er plads til bare at være dig. 

Har du også et lille kolonihavehus, så skal det naturligvis afspejle den frihed og personlighed, som får plads til at træde i karakter her. Derfor finder du i denne artikel nogle ideer til, hvordan du kan gøre dit kolonihavehus til dit helt eget, personlige sted.

Mal ydersiden i en fin farve
Hvis du kigger dig omkring i dine hverdagsomgivelser, så er det ikke utænkeligt, at du hurtigt ville kunne konstatere, at det hele kan blive meget gråt i gråt. Der kan være en kedelig ensformighed over de almindelige villaveje og parcelhuskvarterer, som er alt andet end inspirerende.
Sådan er det heldigvis ikke i de fleste kolonihaveforeninger.

Når du er her, så er der nemlig plads til personlig udfoldelse. Her må gerne være knald på farverne. Hækken skal ikke nødvendigvis være trimmet til millimeterpræcissen for naboerne. Du skal heller ikke altid indrette dig efter de regler, der gælder for almindelige bebyggelser.
Det kan selvfølgelig være forskelligt fra den ene kolonihaveforening til den anden, men mange gange har du frihed til at male dit kolonihavehus i lige den farve, du vil. Du skal bare have fingrene i en udendørs maling.

Giv huset noget kulør
Også indenfor vil du kunne gøre en masse ved at male væggene i nogle flotte farver. Det er nemlig ikke i dit kolonihavehus, at du skal kunne passe ind i en travl hverdag med en fyldt kalender og korte deadlines. Her skal du som sagt bare give dig plads til at være dig selv.

Hvis du derfor normalt vil være mere påpasselig med de skrappere farver i hjemmet, så kan du roligt prøve det i kolonihavehuset. Det er jo ikke større, end at du ville kunne male det over i løbet af en weekend, hvis du skulle fortryde. 
Du kan altid starte småt ved at male en enkelt væg i en interessant farve.

Sæt kun det, du vil i haven
Det vigtigste aspekt af enhver kolonihave er selvfølgelig selve haven. Det er nemlig muligheden for at kunne komme lidt væk fra bylivet ved at sætte dig i din egen have, der er mest tiltrækkende ved kolonihaven.

Når du derfor får sådan et stykke jord, så skal du bare gøre det, du selv vil med den.
Der kan selvfølgelig være nogle regler om, hvordan din have skal passes, og derfor kan det være en god idé at læse op på reglerne, inden du køber dig ind. Sådan kan du netop vælge et sted, der passer til dine forventninger og behov.

I grove træk så er det dog i sidste ende dig, og kun dig, der bestemmer, hvad du helst vil have i din egen kolonihave.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!