Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Få styr på fundamentet til dit nye hus

26-08-2019

Står du og har planer om at bygge et nyt hus til dig og din familie, skal du sørge for at have styr på fundamentet. Et ordentligt fundament sikrer, at huset ikke får sætningsskader, og derfor kan det være en fordel at få en professionel håndværker til at lave fundamentet. Du kan i princippet godt støbe fundamentet selv, men det kræver meget arbejde, og hvis du ikke har kendskab til processen, anbefales det, at du får hjælp udefra.

Hvad er betonfundament?
Et betonfundament adskiller dit hus fra jorden. Med det rette betonfundament kan du undgå fugtskader samtidig med, at du isolerer huset mod kulde fra jorden af. Et fundament skal graves ned i en dybde på 90-120 cm, hvorved du er sikker på, at frost ikke kan skubbe til fundamentet.

Hvad koster støbning af fundament?
Der kan være meget forskel i priser på støbning af fundament, da det først og fremmest afhænger af størrelsen på fundamentet. Derudover kan der også godt være forskel i prisen alt efter, hvilken håndværker du vælger. Derfor kan det være en god ide at undersøge markedet og få et bud på prisen fra forskellige håndværkere. Du kan forvente at skulle betale omkring 1.000 kr. per kvadratmeter, men der kan som sagt være forskel i prisen.

Fundament til lette bygninger
Hvis du ikke har planer om at opføre et nyt hus, men i stedet har brug for et drivhus eller et skur, kan det være, at du ikke behøves et betonfundament. I stedet kan du nøjes med jordskruer, som bygningen kan hvile på. Fordelen ved jordskruer er, at de er lette at fjerne igen, og de efterlader ikke samme mærker i jorden, som et betonfundament vil gøre. Du kan dog kun bruge jordskruer til lette bygninger, da skruerne ikke vil kunne holde til et tungt hus.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!