Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Få større overskud når der er ro i økonomien

16-10-2019

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du har kvaler over din økonomi, kan det gå ud over dit overskud i resten af dit liv og din dagligdag. Ved at få ro på din økonomi og et godt overblik, kan du få dit overskud tilbage, hvilket for de fleste mennesker vil være en stor øjenåbner. Tanker og bekymringer om økonomi kan føles som en stor byrde på dine skuldre, og det er det, du skal forsøge at få ro på. Det kan du gøre på mange måder, men et overblik er altid et godt sted at starte. 

Få udryddet dine lån 
Udover at tanker om økonomi kan fylde rigtig meget, kan tanker om lån i den grad også gøre det. Med en oversigt over samlelån kan du måske få et bedre overblik over de lån, du har. Det er vigtigt, at du får betalt alle dine lån ud, så du kan slippe for alle tanker omkring denne del af din økonomi. De fleste mennesker vil komme til at skulle låne penge på et eller andet tidspunkt i livet, men det er også vigtigt, at du får betalt det tilbage inden for den aftale, der er indgået. Hvis ikke du gør det, kan det hurtigt vokse dig over hovedet og blive meget uoverskueligt. Hvis du vil have dit overskud tilbage, så sørg for at lægge en plan for, hvordan du får betalt alle dine lån ud på den bedst mulige måde. Du skal betale dem ud, så du samtidig kan leve og ikke skal leve af havregrød på en sten, men samtidig skal du betale lånene ud så hurtigt som muligt. 

Snak med andre om økonomi 
Økonomi og penge er for mange en meget privat sag, og derfor er det også noget, de færreste snakker om. Men hvorfor er det egentlig sådan? Det er jo noget, alle har fingrene i, og som alle tænker på i en eller anden grad. Måske er det fordi, det kan være pinligt, hvis økonomien ikke hænger sammen fortiden. Hvis du har mod på det, kan det give dig meget ro at snakke med andre om økonomi. Du vil hurtigt finde ud af, at du sikkert ikke er den eneste med de tanker og bekymringer. Måske er du endda så heldig at kunne få råd af andre, der har stået i samme situation, som du gør lige nu. Det kan give dig noget af overskuddet tilbage og give dig mod til at gøre noget ved det nu. 

Sæt realistiske mål 
Det kan være en god metode at sætte dig nogle mål for dit forbrug, afbetaling på lån eller andet relateret til økonomi. Når du sætter mål for din økonomi og dig selv, ved du hele tiden, hvad du arbejder hen imod, og du kan eventuelt også gøre det klart for dig selv, hvorfor du sætter disse mål. Det kan for eksempel være fordi, du ønsker at slippe for tanker om økonomi. Du kan sætte dig mål på mange områder. Det kan være mål, der indebærer, hvor mange penge du må bruge på forskellige poster. Det kan også omhandle, hvor meget du hver måned skal afbetale på et eller flere af dine lån, så du ved, hvornår du vil være gældfri. Husk på, at dine mål skal være realistiske, så du ikke bliver presset for meget over dem. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!