Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Få mere overskud i hverdagen

20-08-2020

Sponsoreret indhold

Vi ville nok alle ønske, at vi havde mere tid og energi i vores hverdag. Men der er mange gøremål, der ikke er til at komme udenom, og de kan nemt optage rigtig meget af tiden. Det sluger ens energi og skaber en mangel på overskud, hvilket i sidste ende kan gå ud over ens trivsel og mentale helbred. Derfor er det en rigtig god idé at prøve at få nogle teknikker og metoder, hvorpå man kan opnå et større mentalt overskud. 

Der er mange steder at tage fat, når det kommer til at finde et overskud, og ofte er det forskelligt, hvad man har af behov. Nogle mennesker føler sig pressede af deres arbejde, andre af deres familie og andre igen har problemer med økonomien, hvilket også kan fylde meget i hverdagen. Her er det altså et spørgsmål om at finde frem til det, der skaber de største problemer for en selv. Det kan sagtens være, der er flere forskellige ting, så her må man prøve at finde frem til det, der vejer mest.

Benyt dig af tidsbesparende løsninger
Hvis det kniber med tiden i hverdagen, er der nogle daglige opgaver, der kan gøres nemmere og hurtigere. Selvom der måske kun er tale om 10 minutter eller en halv time sparet, kan det alligevel løbe op og gøre en betydelig forskel på sigt. 

En løsning kunne for eksempel være at tilmelde dig måltidskasser, der gør aftensmaden hurtigere og nemmere. Du slipper for selv at skulle købe ind til maden eller at planlægge, hvad du skal have. Og du kan nemt følge en sund kost eller prøve en ny diæt og stadig få lækkert, hjemmelavet mad.

Bliv god til at sige fra
Hvis man er typen, der har svært ved at sige nej, kan man hurtigt havne i en situation, hvor man har taget imod for meget ansvar eller for mange ting, der skal nås. Det kan både være trælse opgaver, men også begivenheder med venner og familie, som egentlig er sjove nok, men som kan ende med at optage al ens fritid, hvor man egentlig mest har et behov for at slappe af. 

Det er derfor sundt at lære at sige fra, og takke nej. Husk at fokusere på dit eget velvære og vær realistisk med den tid, du har. Hvis du har arbejdet til sen aften hver dag i en uge, kan det godt være, at hele weekenden ikke skal være fyldt med aftaler. Det er okay at sige nej.

Få styr på økonomien
Økonomi kan fylde rigtig meget, hvis der ikke er orden i den. Ofte er der blot tale om, at man ikke har et ordentligt overblik over sit budget, men nogle gange er der også tale om dårlige vaner, der skal ændres på. Her kan nogle gode økonomiske tips være det, der skal til for at komme på rette spor. Få et overblik over dit månedlige rådighedsbeløb og kom i gang med at spare op, og så vil dine økonomiske bekymringer helt sikkert ikke fylde så meget længere.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!