Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Et telt kan medbringes til diverse aktiviteter

02-11-2020

Et telt er en smart opfindelse. Når du har et telt, så har du muligheden for at sove helt tæt på naturen og under den smukke åbne himmel. Men et telt skal også kunne besidde en række praktiske ting.

Du skal helst have et telt, som er rummeligt og passer til den tur du skal på. Teltet skal som første prioritet være stabilt, og fæstnet godt fast til græsset, jorden eller til træet, så det ikke flyver væk, hvis der skulle opstå uvejr. Det ville nemlig være utrolig træls, hvis dit telt flyver væk eller bliver ødelagt, og du så står hjælpeløst uden et ekstra. Det også vigtigt, at finde et telt med åbninger, lommer, vinduer og ventilationer, som du mener, at du har behov for.

Teltet kan medbringes til forskellige aktiviteter


Du kan benytte et telt til rigtig mange ture såsom vandreture, teltture, campingture og festivalture. Det er derfor utrolig vigtigt, at du finder det rette telt, som netop passer til den tur du skal afsted på.
Der findes nemlig mange forskellige slags telte. Både i forskellige størrelser, farver og former alt efter dit ønske og behov. Har du planer om at tage afsted på festival? Så er det en rigtig god idé at få et større telt, hvor I alle kan være.

Det er både superhyggeligt, praktisk og billigere for jer. Samtidigt giver det også en fed festivalstemning med et stort telt, hvor I alle kan samles både indenfor og ude foran. Hvis du skal afsted på vandretur med familien, så er det hyggeligste og praktiske et familietelt, så I kan omgås og være sammen konstant. Har du planer om at tage afsted med kæresten på telttur, så er det nok oplagt at I køber jer et 2-personers telt. Så det handler egentlig meget om, hvor mange personer I skal afsted, så I kan købe telt ud fra det.  

Pris efter kvalitet
Du kan finde masser af telte til forskellige priser og kvaliteter. Hvis du tænker, at du skal afsted på en weekendtur med kæresten, og ikke har planer fremtidsmæssigt om at tage på flere ture, så kan du nøjes med et billigere telt. Er du derimod naturentusiasmen, som tit er på vandreture og teltture, så er det en god idé at investere i et kvalitetstelt, som kan holde til mange flere ture. Så jo flere funktioner teltet besidder, jo dyrere er teltet selvfølgelig også. Det handler bare om, hvad du er til og hvad du søger efter.

Vejret spiller også en vigtig rolle


Du burde således også tjekke vejret for, hvornår du skal afsted. Skal du på telttur en vinter, så burde du overveje at købe et telt, som er beregnet til det kolde vejr. Det skal være et telt, som har en lynlås og kan lukkes helt til, så kulden ikke kommer ind.

Hvis du derimod skal afsted en varm sommer, så kan du nøjes med et telt, hvor du nemt kan åbne døråbningen, så du kan få frisk luft ind og ud. Husk også at søge efter et telt med en god ventilation, så du også konstant kan få frisk luft ind og ud. Ventilation giver nemlig en meget bedre indeklima, og er meget sundere for dig.

Hvilke egenskaber skal et telt helst besidde?:

  • Komfort
  • Plads
  • Transportabel
  • Nem at slå op og ned
  • Give læ for uvejr
  • Robuste pløkker
  • Lynlås
  • God ventilation

Et ekstra tip

Et godt tip til når du skal overnatte i telt er at medbringe en sovepose og et liggeunderlag. Soveposen skal sikre dig, at du får en god nattesøvn, samtidigt med den varmer dig, hvis det er koldt. Liggeunderlaget sikrer dig, at du ikke får ondt i ryggen eller bliver syg, da du ligger et par centimeter over jorden. Disse to ting skal du helt klart bringe med dig, når du skal på overnatning ude i naturen.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!