Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Et gymnasium for fremtiden – Læs alt om det her

22-02-2022

Sponsoreret indhold

Når man har færdiggjort den danske folkeskole, enten 9.- eller 10. klasse, kan man vælge at tage på gymnasium, ligesom man kan vælge mange andre retninger. Det handler ren og skær om interesse, og her skal man følge sit hjerte. 
Der findes forskellige muligheder – ét af disse er skræddersyet for fremtiden.

Vælg gymnasium ud fra dine ønsker i fremtiden
I mange år har STX (almen studentereksamen) og HHX (merkantil studentereksamen) været de to dominerende gymnasieformer i Danmark, hvor HF og HTX har stået lidt i skyggen af de to andre. Det kan skyldes mange ting, blandt andet populariteten. De unge mennesker vil gå dér, hvor deres venner går, og hvor det er moderne at gå. 
Dog har HTX (teknisk studentereksamen) oplevet en fremgang, da denne gymnasieform har taget en anderledes udvikling, hvor man arbejder med studieretninger, som decideret henvender sig til fremtiden for de unge mennesker. Det har Kold College valgt at gøre. De er nu et gymnasium, som tilbyder en bred vifte af studieretninger, som matcher de unges ønsker og behov i dag, men også i fremtiden.

Fordyb dig om skab de bedste fremtidsmuligheder
Som nævnt tidligere i artiklen har HTX en masse muligheder. Specifikt har det førnævnte gymnasium hele otte studieretninger, som alle er målrettet til dagens virkelighed samt fremtiden. 
Du kan blandt andet læse sundhed og idræt, som åbner op for mange muligheder i fremtiden. Det oplagte valg er sundhed og idræt på universitetet, men du kan også vælge studieretningen, hvis du vil gå en anden sundhedsfaglig vej – det kunne blandt andet være fysioterapeut eller kostvejleder. 
Derudover findes der mange andre studieretninger med teknisk udgangspunkt, som klæder de unge på til en fremtid, som bliver mere og mere teknisk. 
Studieretninger skal helst følge med udviklingen i samfundet, hvor kommunikation også spiller en større og større rolle. Heriblandt ønsker mange en fremtid som journalist. Her er studieretningen ’kommunikation og samfund’ oplagt, da den henvender sig meget til journalistuddannelsen. 

Er valget af gymnasium vigtigt?
Det rigtige gymnasievalg kan klæde dig godt på til den videregående uddannelse, som kan starte på universitet eller en professionshøjskole. Hvis man vælger forkert gymnasie, kan man altid rette op på det med at læse op på bestemte fag efterfølgende. Dog kan man undgå dette ved at vælge rigtigt første gang. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvad fremtiden skal bringe. Hvis man gerne vil ramme rigtigt på sin studieretning, er det vigtigt at have fremtiden in mente. Så får man tre år på gymnasium, som gør en 100 % klar til fremtiden, samt det job man i sidste ende skal ud at have. 

Det er svært at være ung i 2022
Der er mange forventninger på unge i dag, og især deres uddannelse. Der er pres på fra venner, men også fra familie. Det skal man forsøge at leve op til ved at tage den rigtige uddannelse for at få det rigtige job. Derfor er det meget vigtigt, at man vælger den rigtige uddannelse fra start til slu af sin uddannelse. Læs derfor meget nøje, hvad de forskellige studieretninger kan byde i de tre år, samt hvad retningen er målrettet imod. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!