Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Er du klar til Black Friday?

12-11-2020

Dette er sponsoreret indhold

Nu er der ikke længe til, at årets helt stor tilbudsdag går i gang og julesalget skydes i gang. Black Friday er nemlig lige om hjørnet, og foran os venter der masser af slagtilbud. Men dagen eller dagene kan også byde på mange faldgruber i form af blandt andet falske rabatter og overvejelser omkring afdragsordninger, hvis ikke du betaler hele gildet kontant. KreditNU der formidler billige lån online gør dig hermed klar til årets helt store tilbudsdag.

Hvad er Black Friday?
Black Friday er en gammel amerikansk tradition, der finder sted i den næstsidste fredag i november og falder dermed altid dagen efter Thanksgiving. Dagen markeres altid med gode slagtilbud og er samtidig dagen, der skyder årets julesalg i gang. Navnet stammer angiveligt af, at de mange køb der bliver foretaget i løbet af dagen, er med til at sikre butikkernes årsregnskab – bundlinjen går nemlig fra rød til sort. 

Black Friday er blevet til Black Week
Igennem de seneste par år har tendensen for Black Friday ændret sig herhjemme. Før i tiden var det nemlig blot om fredagen, hvor der var rivegilde med masser af rabatter. Men sidenhen er fredagen blevet til en lille uge, hvor det hele går løs om mandagen. Du kan derfor allerede mandag den 16. november forvente at finde masser af rabatter på dine foretrukne webshops. 

Læg en god strategi for din shopping
Men Black Week kan dog også være en udfordring for dig, hvis du gerne vil sikre dig de allerbedste deals. For oftest er Black Week udformet således, at rabatterne stiger i løbet af ugen og topper om fredagen. Dermed kan du altså forvente at rabatterne er mindre om mandagen, og du kan derfor overveje, om du ikke skal vente et par dage med at gøre dine køb – hvis du altså gerne vil tage chancen. Det kan jo være, at lige præcis de sneakers, du har kigget på i de sidste par uger, er blevet revet for snuden af dig. 

En anden problemstilling du skal gøre dig nogle overvejelser omkring, er finansiering af dit tilbudsræs. Har du for eksempel ikke den helt store opsparing at trække på, er afbetaling og forbrugslån i form af minilån de typiske go to-muligheder. Men prisen på lånene kan være meget forskellige. Nyhedsmediet sn.dk, skriver blandt andet, at minilån kan være en dyr fornøjelse, og derfor bør du også grundigt overveje, om du har råd til dette års Black Friday. 

Hold øje med falske rabatter
Du bør ligeledes også være ekstra opmærksom på, om du reelt står med et slagtilbud i hånden, eller om du i virkeligheden er blevet taget ved næsen. Igennem de senere par år har webshops nemlig spekuleret i hele Black Friday-konceptet, hvor de sætter prisen op på deres varer lige op til Black Friday for derefter at smide et tilbudsmærke på varen. Ved første øjekast ser du således, at du kan få produktet med 25 % rabat, men denne rabat er måske slet ikke så stor alligevel, fordi varens pris er blevet sat op. 

Dermed kan butikkerne få de impulsive kunder til at købe en masse varer til næsten samme pris en måned eller to forinden, fordi de ikke vil gå glip af de gode tilbud. Her kan du med fordel benytte dig af en side som PriceRunner, hvor du kan få et historisk indblik i prisudviklingen på din kommende bærbar, fladskærm, jakke eller hvad du nu er på udkig efter. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!