Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Er det blevet tid til ny dobbeltseng?

03-07-2019

Senge holder ikke for evigt, de har en levetid ligesom alt andet. I Danmark har folk i gennemsnit deres seng i 12 til 15 år, men det anbefales faktisk at man skifter den ud hvert tiende år. Derfor kan det være, at det er tid til at skifte netop din seng ud. Det kan også bare være, du står over for en flytning og ikke vil bøvle med at få den gamle seng med. I så fald, hvis du lige står og mangler en dobbeltseng, så kan du læse med her.

Skab et overblik over markedet

Det med at købe en ny seng kan være svært, hvis man ikke kender sine muligheder. Derfor har Sleepzone.dk skabt en guide til hvordan du får en god nattesøvn. På hjemmesiden kan du blandt andet blive vejledt til hvilken seng du skal vælge. Det er nemlig vigtigt, at du afsøger alle muligheder og overvejer hvad netop din seng skal kunne. Sengen er nemlig ikke bare en seng. Du bruger i teorien en tredjedel af livet i sengen, og derfor er det vigtigt at finde den seng der passer til dig.

Det er vigtigt med en god seng

Fordi du bruger så meget tid i sengen, så kan du ikke bare vælge en hvilket som helst seng. Hvis du finder en seng, som ikke passer til dine behov, så kan det påvirke din nattesøvn negativt. Hvis din nattesøvnen påvirkes negativt, så får du ikke de syv til otte timers søvn, som det kræver for kroppen, så den er oplagt til næste dag. Derfor skal du finde en god seng, som støtter kroppen, så du får den optimale søvn.

Sådan finder du den bedste seng

Det kan være svært at finde ud af hvad den bedste seng er for dig, og der er mange forskellige muligheder. Først og fremmest skal du vælge hvor stor din seng skal være. Hvis i er et par, så vil en seng på 180x200 cm være en oplagt mulighed. Det næste der skal overvejes er hvilken madrass sengen skal have, og her kan det blive lidt af en udfordring. Der findes nemlig mange typer af madrasser, eksempelvis boxmadras, springmadras og skummadras. Det vigtigste når du vælger en madras er, at den passer til din vægt, så du får den rigtige fasthed på madrassen, som støtter din krop. Hvis du eksempelvis vejer mellem 75 og 90 kg, så skal du vælge en seng med fast fasthed i madrassen. Er i et par som ikke vejer det samme, så er det en god ide at få hver jeres madras i sengen, da det giver den bedst mulige nattesøvn.

Det skal du altså huske når du vælger dobbeltseng

Hvis du stadig er lidt i tvivl om hvad du skal gøre når du vælger dobbeltseng, så kommer der de tre vigtigste tips her:
•Skab et overblik over hvilke muligheder du har, så du vælger det rigtige 

•Vælg hvor stor din seng skal være

•Find den madrass der passer til din vægt, hvis i er et par, så skal i overveje om i skal have to forskellige madrasser

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!