Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

En bøde i Blockbuster blev til verdens største streamingtjeneste: Her er historien bag Netflix

05-08-2020

Der kan være mange ting i hverdagen, som vi benytter os af, men hvor vi ikke helt kender til baggrundshistorien. Og for mange kan dette være tilfældet med Netflix, der i dag er én af verdens største streamingtjenester. Derfor fortæller vi dig lidt mere om historien bag Netflix i denne artikel. Det startede nemlig med en bøde et sted i Arizona for 20 år siden i en videoudlejningsbutik. 

Streaming blev DVD-filmens erstatning
Netflix har taget verden med storm og har én gang for alle sat en stopper for brugen af DVD-film. Netflix tilbyder os nemlig ikke kun et væld af forskellige film og serier, men også muligheden for at se det, når vi vil, og hvor vi vil. Dette har gjort det muligt at tegne et enkelt Netflix-abonnement på månedsbasis og herfra kunne tilgå alt det indhold, vi gerne vil. 

Hele Netflix-eventyret startede for 20 år siden, hvor grundlægger Reed Hastings måtte betale en bøde for at aflevere en lejefilm for sent. Derfor startede han en virksomhed med sin kammerat Marc Rudolph, hvor det var muligt at få tilsendt lejefilm. Den nye service fik navnet Netflix, og de udsendte knap 190.000 film hver eneste dag i USA tilbage i 2007. 

Økonomi satte skub i forretningen
Grundet økonomiske udfordringer trådte Ted Sarandos til, og han er i dag manden, vi ofte hører om, når vi også hører om Netflix. Og med et hint om, at hans favoritinstruktør var i færd med at producere en tv-serie, fik Ted Sarandos en aftale på plads, hvor han bestilte hele to sæsoner af det politiske drama ’House of Cards’. Disse blev bestilt uden at have set ét eneste afsnit, som blev startskuddet for en revolution inden for tv og streaming. 
Og siden da er det gået stærkt for Netflix. Abonnementsordninger, hvor du som bruger kan betale et beløb hver måned og tilgå indhold uafbrudt, var på daværende tidspunkt noget nyt for verden. Det er det ikke længere, men i stedet er det blevet hverdagskost for mange, hvor underholdningen kan passes ind i enhver hverdag. 

Succesperler igen og igen
I dag kender langt de fleste til Netflix og mange af deres serier og film. Selvom der bliver holdt skarpt øje med streamingtjenesten hos de mange filmanmeldere, formår Netflix alligevel at få tonsvis af ros hvert eneste år. Dette gælder særligt på baggrund af dybdegående dokumentarer, forargende fortællinger og serier, der går lige til grænsen. 

Netflix er imidlertid begyndt at eksperimentere med flere nye serieformater. Dette er blandt andet tilfældet med serien Hollywood, der er en miniserie i langt færre afsnit, end hvad vi hidtil har været vant til. Noget tyder på, at Netflix forsøger at imødekomme et forandringspræget mediebillede, hvor der er brug for mindre tidskrævende formater. 

Der hersker ingen tvivl om, at Netflix har grebet om mange af verdens streamingbrugere. De formår at skabe succeser samtidig med, at de tilpasser sig et mediebillede, der er i konstant udvikling, og hvor brugernes behov hele tiden ændrer sig. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!