Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Derfor skal du vælge mobilt bredbånd som din internetløsning

04-08-2021

Artiklen er sponsoreret
 
En hurtig og pålidelig internetforbindelse er uundværlig i ethvert moderne hjem. Streaming, gaming, arbejde, studier og husstande med flere en én internetbruger stiller dog visse krav til både din udbyder og dit udstyr - men hvad nu, hvis du både kunne få lynhurtigt internet og samtidig tage det med dig overalt?
 
Det er her, mobilt bredbånd kommer ind i billedet. Tidligere havde denne form for internet ganske vist ry som et ustabilt, dårligere og langsommere alternativ til den klassiske kabelnetforbindelse. Meget er imidlertid sket siden det mobile bredbånd først blev introduceret på markedet - og med 4G-forbindelse er der virkelig kommet fart over feltet med de små SIM-kort.
 
Derfor kan der i dag være store fordele ved at vælge mobilt bredbånd til hjemmet. Det kan nemlig både være den billigste, nemmeste og smarteste internetløsning for dig, som let kan tilpasses dit individuelle behov.
 
Fri data og fri bevægelighed
Først og fremmest er det måske på sin plads at forklare, hvad forskellen er på henholdsvis mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd. Det er nemlig ganske simpelt: Ved almindeligt bredbånd går din internetforbindelse via kabler i jorden. Med mobilt bredbånd er du derimod forbundet til nettet via 4G-netværket, ligesom når du surfer via en smartphone eller en tablet med datapakke.
 
Som navnet antyder, så er den helt store fordel ved mobilt bredbånd, at du kan tage det med dig, når du forlader hjemmet. Via en dongle kan du få adgang til dit internet, selvom du er på café, slikker sol i haven eller tager på forlænget weekend i sommerhuset. Donglen fylder ikke mere end en USB-stick og passer derfor i lommen eller tasken.
 
Tidligere kunne mobilt internet dog godt føles som begrænsende for flittige streamere eller gamere, da der som regel var en grænse for dataforbruget inkluderet. I dag kan du imidlertid få mobilt bredbånd med fri data, hvilket betyder, at du kan surfe, streame og game løs uden at behøve skæve til dit forbrug
 
Router eller dongle?

Der er to måder at få en mobil bredbåndsforbindelse på - med en dongle, som du stikker i din computer eller med en router, som laver din 4G-forbindelse om til et WI-FI signal. Begge kræver, at du putter dit SIM-kort i først, men forskellen er, at en router gør dit mobile bredbånd tilgængeligt for flere brugere på samme tid.
 
Derfor er det naturligvis den oplagte løsning at vælge en router, hvis I er flere i din husstand, som skal bruge internettet - og ofte på samme tid. Bor du derimod alene og er du ofte på farten, så er en dongle formentlig det bedste valg for dig. Alternativt kan du få begge dele, så du kan skifte efter behov.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!