Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Danske iværksættere vrimler til Vesthimmerland

02-03-2020

Sponsoreret indhold

Det er sjovt som tiderne skifter, og alting ser ud til at gentage sig. Til at starte med var de mindre byer og landdistrikter der, hvor der var plads til at eksperimentere og kaste sig ud i iværksætteri. Der var brug for masser af plads, og billige kvadratmeter, for at kunne starte en god forretning. Det var nemlig typisk landbrug, skovbrug eller lignende, som der var penge i at starte selv. Men så kom den industrielle revolution, og pludseligt blev det mere attraktivt at starte virksomhed i de store byer. Her var det nemmere at netværke, finde finansiering til sine projekter, og hive mange mennesker ind til en ansættelses-samtale. Det gjorde storbyerne endnu større, og begyndte at true eksistensgrundlaget i Vesthimmerland og andre dele af det såkaldte udkants-Danmark. Men nu er tingene så vendt igen: takket været internettet kan man i dag netværke overalt, sikre det finansielle grundlag med et dansk lånewebsted og enten drive hele virksomheden på egen hånd, eller lade de ansatte arbejde hjemmefra.

Internettet har nemlig gjort op med vigtigheden af ens placering. En traditionel butik er nødt til at ligge et sted, hvor mange mennesker går forbi den hver dag, og hvor den er nem at finde. Det betyder at man typisk er nødt til at åbne sådan en butik i en større by, og betale store summer penge i husleje. Men i takt med at danskerne er blevet mere komfortable med at handle online, er det ikke længere nødvendigt. I dag kan det langt bedre svare sig for en håbefuld iværksætter at flytte til (eller forblive i) et sted som Vesthimmerland. Her er huslejen betydeligt billigere, og det er muligt at have både et flot hjem og et stort lager, uden at bruge en formue. Butikken gør kunderne opmærksom på sin eksistens igennem reklamer og de sociale medier, og du behøver ikke engang at ansætte personale til butikken. Folk klikker sig blot ind, lægger deres bestilling, og systemet håndterer det hele. Til sidst går iværksætteren bare ud i lageret med den digitale bestillingsseddel i hånden, pakker varen og sender den afsted til kunden.

Og det er ikke kun ejerne af webbutikker der har fået øjnene op for Vesthimmerland. Vi ser et stigende antal iværksættere der arbejder med alt muligt forskelligt i den digitale verden, der nu begynder at flytte hertil fra storbyerne. Når først man ser, hvor meget længere pengene rækker her, end de gør inde i Storkøbenhavn, så giver det jo kun mening at flytte så hurtigt som muligt. I takt med at de digitale iværksættere flytter herud, jamen så vokser markedet for de mere traditionelle iværksættere også. Et større befolkningstal betyder, at der pludseligt også er flere kunder til fysiske butikker i disse egne. Vesthimmerland ser derfor, for første gang i en årrække, en markant stigning i antallet af restauranter og lignende virksomheder, der lever af at sælge til den lokale befolkning. Det er en rigtig sund udvikling, og den vil ikke bare styrke Vesthimmerland, men hele landet. Vi opfordrer derfor til, at man tager godt imod de drevne iværksættere, og sørger for de finder sig godt tilpas her i Vesthimmerland.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!