Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Boligmarkedet anno 2022 – Hvad skal du gøre for at finde drømmeboligen?

07-03-2022

Sponsoreret indhold

Vi skriver 2022, og boligmarkedet buldrer afsted. Det har været i fremdrift længe, hvor priserne hovedsageligt er gået i en retning – opad. Derfor er der også mange, som ønsker at købe, da de ser fidus i at investere deres penge i mursten. 
Her kan du læse, hvad du skal gøre for at finde drømmeboligen. 

Tag jer god tid 
Det er en stor beslutning, når man skal ud at købe en bolig. Der er mange penge involveret i den beslutning, så derfor skal man ikke forhaste noget, tværtimod. Man skal tage sig rigtig god tid, da det er en beslutning, som man skal leve med i mange år fremover – selvfølgelig ikke, hvis man kun har planer om at bo der en kortere periode, for derefter at sælge med en potentiel gevinst. 
Tag dig derfor god tid, når du skal finde jeres kommende bolig. 
Hvis man vil være sikkert på, at købsprocessen går perfekt, kan man kontakte en køber- eller boligrådgiver. Det kunne f.eks. være Bomae, som har specialiseret sig i at hjælpe folk med at købe bolig. 

Undersøg boligmarkedet grundigt
Boligmarkedet er utrolig stort, og der er rigtig mange boliger til salg. Det er af forskellig karakter, hvor man både kan finde lejligheder, rækkehuse, villaer og meget andet. Det er blot op til dig som køber at finde ud af, hvad du vil købe. 
Du kan med fordel søge rundt hos forskellige ejendomsmæglere for at se, hvad de har til salg på nuværende tidspunkt. På den måde kan du se en masse boliger med tilhørende billeder for at udelukke nogle boliger, mens andre kan ryge med videre i beslutningen.
Generelt er boligmarkedet blevet mere digitalt, hvilket blot giver bedre forudsætninger for at købe vælge det rigtige. Du kan søge enormt meget data og info om boligen inden en evt. fremvisning. Det giver køber gode kort på hånden, som kan hjælpe i købsprocessen. 

Få det bedste lån
Jo bedre lån, desto bedre kort får du på hånden. Så får du muligheden for at vælge mellem rigtig mange forskellige boliger, end hvis dit beløb var lavere. Når du går i banken for at få et tilbud på lån, er det givetvis et godt lån. Dog kan man med fordel kontakte flere banker for at få flere forskellige tilbud på hånden. Det kunne jo være at nabobanken havde en bedre løsning til lige netop dig! Derfor skal man ikke gå med det første og bedste, tværtimod. Slå koldt vand i blodet og afvent. I sidste ende kan man ende med at ’tjene’ penge på det, som man kan bruge til at købe drømmehuset. 
Derfor skal man overveje alle processer, herunder tilbud fra banken. Det kan betale sig. 

Sidst men ikke mindst – rådighedsbeløb
Kan du komme med et stort rådighedsbeløb, vil banken også gå med til at låne dig flere penge. Det er win-win for begge parter. Du viser samtidig for banken, at du har en god evne til at spare op, hvilket blot trækker op, når du skal låne penge. Derfor handler det om at spare op – Så kan du købe dit drømmehus! 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!