Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Bliv klogere på e-handel - sådan gør du!

19-05-2021

Dette er sponsoreret indhold

Udviklingen i e-handel er steget med ekstrem fart i de seneste par år, og nedlukningerne under corona pandemien har været med til at få de sidste detail-tilhængere til at begynde at handle online. Det har sat yderligere fart på antallet af nye webshops, både i Danmark og globalt, mens de store etablerede webshops har nydt godt af stejle vækstkurver. 

Med denne fart i udviklingen på dansk og global e-commerce, er det også blevet endnu mere interessant at uddanne sig inden for e-commerce og e-handel, og specialisere sig i nogle af de omkringliggende områder. Den store vækst kræver nemlige dygtige folk til at varetage de mange opgaver, og være med til at drive og udvikle de succesfulde virksomheder inden for e-handel. 

Praktisk erfaring er guld værd indenfor e-commerce
Men alle skal starte et sted, og det handler i første omgang om at være nysgerrig, og opsøgende efter viden. Samtidig er det en god idé at kombinere det med praktisk erfaring, så du kan teste din viden af, og lære at implementere forskellige strategier. På den måde bliver du klog på e-handel, fordi du både lærer og implementerer i høj fart. Der findes heldigvis masser af viden online, som er lige til at gå til og lære af - lær mere om e-commerce her. En blog udgivet af e-commere-bureauet Grafikr A/S, som er opdateret på den nyeste viden.

En metode er også at søge rådgivning og hjælp ved dygtige og mere erfarne e-commerce folk, der har deres daglige gang i en e-commerce forretning. De har nemlig med sikkerhed stor erfaring, og mange er glade for at dele ud og lære fra sig. 

Hvordan får man et job indenfor e-handel?
Det er næsten selvsagt, at der opstår mange nye jobs i forbindelse med de mange nye e-handelsvirksomheder, der opstår. Efterspørgslen på dygtige e-handelsfolk vokser, fordi virksomhederne vokser med så stor en fart, at de hurtigt får brug for erfarne og dygtige folk. Det er lidt paradoksalt, fordi det tager tid at opbygge erfaring, og det er svært at få meget erfaring på kort tid. Når det er sagt, er der også mange forskellige typer jobs inden for e-handel, fordi der er så mange facetter af e-handel, udover dét at drive selve webshoppen. 

Et job inden for e-handel spænder vidt og bredt, og du kan blandt andet arbejde med selve e-commerce, kundeservice, lager, økonomi, produktudvikling, markedsføring, PR - listen er lang, og derfor er det også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvad der passer bedst til dig, fordi der er mange forskellige jobs at vælge mellem. 

Hvilken type virksomhed vil du gerne arbejde for?
Samtidig kan det også give mening for dig at finde ud af, om du fungerer bedst i en specialist eller generalist rolle, for det har nemlig betydning for dig valg af den virksomhed, du vil at arbejde for. Foretrækker du eksempelvis at arbejde udelukkende med kundeservice, og intet andet, så kan det give mening at søge et job i en stor og veletableret webshop, hvor der i forvejen er mange ansatte. Det kan også være at ser dig selv mere som en generalist, og i så fald kan det være, at du skal kigge efter en mindre eller nyetableret webshop, hvor du kan få en masse ansvar fra start af, og hvor din rolle ikke udelukkende dækker over ét område. I en nyere webshop kan du nemlig sagtens både agere kundeservice, lagermedarbejder og e-commerce koordinator i én og samme rolle. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!