Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Bliv klogere på dig selv igennem et efterskoleophold

17-05-2022

Sponsoreret indhold

Når unge mennesker afslutter folkeskolen, begynder de stille og roligt at blive mere og mere voksne. Der begynder at ske en masse ting med kroppen og man skal til finde ud af hvad man vil med ens liv. Det betyder, at der er rigtig mange, som står med nogle store beslutninger. 

En af de første store beslutninger, som man som ungt menneske skal træffe, er, hvilken uddannelse, som man ønsker at tage og hvad man har lyst til at bruge sit voksne arbejdsliv på. Det kan være en meget svær beslutning, så derfor er der også rigtig mange, som ikke er klar til at træffe en så stor og vigtig beslutning. 

Heldigvis er man ikke nødsaget til at tage en beslutning, efter endt folkeskole, hvis man ikke er klar til det. Man kan nemlig vælge at tage 10. klasse enten igennem en offentlig skole eller på en privat skole. I denne artikel har vi valgt at fokusere på efterskolerne. Efterskolerne er blevet meget populære iblandt danske unge, og i denne artikel kan du læse mere om livet på en efterskole. 

Sådan er livet på en efterskole
Livet på en efterskole er noget ganske specielt. Det er ikke blot et år, hvor man tager en 10. klasse, men det er også et år, hvor man udvikler sig som menneske. På et efterskoleophold bor man under samme tag som mange andre unge på ens egen alder, hvor man er tvunget til at stå på egne ben og klare hverdagen uden sine forældre. Det er de absolut bedste rammer for at udvikle sig personligt. 

Stort set alle, som tager et år på efterskole, oplever at finde nogle sider af dem selv, som de ikke kendte til, hvor man bliver langt klogere på sig selv både personlig samt fagligt. Det er endda en god måde at finde ud af, hvad man kunne tænke dig at arbejde med i ens voksne liv.  

En af de mest karakteristiske ting ved efterskoler er, at man får nogle venner for livet. Man danner et helt specielt bånd med de unge, som man er på efterskole med, hvilket betyder at der er mange venskaber, som holder ved resten af ens liv.

Et efterskoleophold med sport 
Det er specielt blevet populært iblandt landets unge at tage på et efterskoleophold med sport på en idrætsefterskole. På en idrætsefterskole har man nemlig mulighed for at kombinere end indre passion med uddannelse samt personlig udvikling.

Det er specielt populært iblandt landets unge at spille enten fodbold eller håndbold på efterskole. Det er med længder de to mest populære sportsgrene i landet, så der er derfor ingen overraskelse, at det er netop de 2 sportsgrene, som er mest populære. 

Man er dog ikke begrænset til at spille enten fodbold eller håndbold på efterskole, da der findes mange andre tilbud på landets idrætsefterskoler. For at nævne et par stykker, er badminton og sejlsport blevet meget populært i de seneste år. Du kan læse mere om flere sportslinjer på idrætsefterskoler her

Vi håber at denne artikel har gjort dig klogere på livet på en idrætsefterskole samt livet efterskoler generelt. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!