Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

5 tips til at forbedre din SEO

05-05-2021

Du har sikkert allerede hørt om SEO og hvordan det kan styrke din placering på Google og andre søgemaskiner. Virksomheder, som har en god placering på Google, gerne øverst på side et, får flere kunder og besøgende end dem, som ligger på side to. Vi kender det jo selv - når vi tit længere end side et? 
Der er uendeligt mange SEO-tips, man kan læse, men ikke desto mindre kan det også virke uoverskueligt. Vi har samlet de bedste tips, så du kan blive klogere på SEO. 

Sørg for at din hjemmeside har den korrekte hastighed 
Hvis din hjemmeside er langsom, gør det intet godt for din SEO. Du kan sikkert relatere til hvor utålmodig, man selv bliver, hvis der går for lang tid før man ser indholdet på en hjemmeside - man vælger simpelthen at klikke væk og finde en anden side, som tilbyder det samme. Undersøgelser viser at hvis ens hjemmeside bare er et par sekunder forsinket i hastighed, mister man 7% af konverteringer. Det lyder måske ikke af meget, men Googles algoritmer anser dette som om at hjemmesiden er utroværdig og vil altså skade din placering på Google på længere sigt. 

Sørg for at linke til andre hjemmesider med relevant indhold - og omvendt
Det kan virke fjollet at linke til andre hjemmesider på din hjemmeside, da det jo får brugeren til at klikke væk fra din side. Men det er faktisk en rigtig god idé, da det styrker din SEO hvis du linker til hjemmesider, som er troværdig. Du kan ikke forvente at andre virksomheder linker ind til din hjemmeside, hvis du heller ikke er villig til at give dem et link først. Derimod skal du også huske på at det handler om kvalitet, ikke kvantitet. Du opbygger langt mere troværdighed hos dit publikum med få autoritære links end mange links, som er dårlig kvalitet. Hvis du har linket til troværdige hjemmesider og de linker tilbage, vil du se en forbedring i din SEO. 

Bliv en mester i søgeord 
Du kan ikke undgå at dine søgeord skal spille sammen med dit indhold. Det er nemmere for dig at komme højere på Google, hvis dine søgeord er mere specifikke. Hvis du sælger pelshuer og andre accessories med pels, vil ordet ‘pels’ være for bredt. Der vil komme rigtig mange resultater op og chancen for at ligge højt vil være lille. Man kan derimod prøve et søgeord som “pelshuer” eller “huer med pels”, da dette er mere specifikt. Man kan bruge Googles værktøj “Keyword planner” som kommer med forslag til relevante søgeord. 

Forstå dine konkurrenter 
Find ud af hvad dine konkurrenter gør for at ranke højt i Google. Det behøver ikke nødvendigvis at være hjemmesider, som præcis sælger det samme som dig, men også hvad de har af indhold på deres hjemmeside. Mange konkurrerer nemlig om de samme søgeord. Man kan undersøge om hvilke søgeord de bruger, hvilket indhold har de, som du mangler, og hvordan de opfordrer deres kunder til at netop deres hjemmeside.

Hvis din tekniske SEO fejler, så vil du også fejle 
Selvom ens hjemmeside kan være unik, brugervenlig og med flot design, kommer du ikke langt hvis fundamentet ikke virker. Det kan være ting som at din hjemmeside simpelthen ikke virker. Du har sikkert set dette før: 404 - page not found. Det kan også være at din hjemmeside er helt up-to-date når man sidder på en computer, men at formatet er helt forkert på en tablet eller mobil. Dette opfanger Google også som ikke brugervenligt. Sørg derfor at alt det tekniske bag ved din hjemmeside er helt up-to-date.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!