Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

3 ting at have i mente når man anskaffer sig en hund

15-01-2021

Sponsoreret indhold

At have en hund kræver meget arbejde, og det er de fleste heldigvis klar over, før de kaster sig ud i det. Der er dog desværre mange der ikke helt er klar over, hvor meget det faktisk kræver, selvom de udmærket er klar over, at det kræver en indsats. 
Når man har en hund – og specielt en hundehvalp, så er der rigtig meget arbejde i starten. Hundehvalpen har rigtig meget energi, og du vil typisk ikke få sovet særligt meget det første stykke tid. Typisk så skal hundehvalpen tisse et par gange i løbet af natten, og har den ikke fri adgang til et lille stykke græs eller lignende, så er man altså nødsaget til at tage den med ud. 
I denne artikel kommer vi ind på et par overvejelser, som man skal gøre sig før man skaffer sig en hund, da det jo som beskrevet ikke er helt så nemt som mange tror. 

Det kræver konsekvent træning 
Mange tror at man blot skal træne sin hund én gang – altså som hvalp, og så husker den det resten af livet. Det er langt fra tilfældet, og bruger man ikke træningen på regulær basis, så er det ikke noget der holder ved. Det samme gælder afretning af hunden, som også er noget man skal være konsekvent med – ellers får man hurtigt en uopdragen hund. Hvis man har en lille hund, er der desværre tendenser til, at man ikke får den afrettet ordentligt, fordi man blot kan holde den tilbage i snoren, eller fordi man kan samle den op. Det er en stor fejl, og det er ikke måden at få en balanceret hund. 

Det kan sætte en begrænsning på din hverdag
Når man har en hund, er der mange ting man ikke kan gøre længere, hvis ikke man har nogen der kan passe den, eller hvis ikke den er god til at være alene hjemme. Det er noget man skal lære den fra start – enten at være alene hjemme, eller at være god til at falde til ro i andres hjem. Det er selvfølgelig aldrig en god ide at få sig en hund hvis den skal være meget alene hjemme, men i ny og næ er det uundgåeligt. Så sørg for at have afklaret om du vil bøvle med at få den passet eller ej!

Det er en vedvarende udgift
At have en hund er også en udgift. Det er ikke kun købsprisen, men også udgifter i form af foder, dyrelæge, godbidder, legetøj og hundekurve. Specielt hvis man anskaffer sig en større hund, som f.eks. en labrador som spiser meget, så kan det være dyrt i foder. Den skal også til dyrlægen i ny og næ, og når den bliver ældre, så er det typisk en mere hyppig ting. En hundekurv på den anden side, er ikke noget man skifter ud ofte, og en hundekurv i flet er typisk ikke så dyr. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!