Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

3 måder hvorpå computeren har revolutioneret verden

15-12-2021

Dette indhold er sponsoreret

Opfindelsen af computeren er der næppe nogen der i dag vil, ikke har revolutioneret verden på mange måder. Computeren har været med til at gøre mange ting både lettere og hurtigere, samtidigt med at computeren tilbyder et utal af services inden for også underholdningsindustrien såsom spil og film. Her i artiklen vil vi gennemgå tre områder, hvor indenfor computeren har revolutioneret måden de har arbejdet på. Hvis du selv sidder og overvejer at købe en ny computer, kan her læse en guide med hjælp til at vælge den rette computer.

Lagring
Før i tiden skulle alt information om så det var bøger eller notater bevares fysisk. Over hele verden optog lagre, biblioteker med mere utrolig meget plads, hvor der samtidigt var afsat enorm mange ressourcer til at vedligeholde disse mere fysiske lagre. I dag kan alle disse informationer i princippet blive lagret en række servere, som folk fra hele verden så kan tilgå og dele med hinanden som de lyster. Deling og bevaring af alt fra bøger og musik til videnskabelige opdagelser er hermed gjort både lettere, billigere og hurtigere end tidligere.

Kunstig intelligent
Der findes regnestykker og programmeringsopgaver der er så komplicerede og store, at det vil tage mennesker både måneder og år at regne dem ud manuelt. Med opfindelsen af computeren kom der dog langsomt en lang række programmer, som kan regne og klare disse opgaver på nogle gange brøkdele af sekunder. Disse metoder benyttes blandt andet til at gøre det lettere at kunne forudsige vejret, ligesom at disse computerprogrammer kan beregne alt fra kursen på en komet til sandsynligheden for at ramme rigtig på en tipskupon. I dag er disse programmer endda nået så langt, at de har fået en simpel kunstig intelligent, der tillader computeren at lære og udvikle sig på egen hånd. 

Nå ud med dit budskab
Om det er godt eller skidt, at alle i dag kan dele deres budskaber med hele verden, må være op til den enkelte at vurdere. Indførelsen af internettet på computeren, betød dog at også helt almindelige mennesker begyndte at kunne dele alt fra historier og informationer på deres egne hjemmesider, sociale medier, mails med mere. Denne lette vidensdeling har gjort det let at finde informationer om alt der sker, hvor der dog også er skyggesider i kraft af spredningen af misinformation på nettet. Men computeren og internettet har muliggjort, at det i dag ikke kun er medierne og magthaverne som har et talerør, men også helt almindelige mennesker.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!