Mandag d. 18. juni 2018 - Årgang 13

Tilbageholdt spritbilist slap: politiet kom ikke

20-04-2017

En yngre mand stak i aftes af efter at have torpederet en butik i Aars. Selv om civile efterfølgende fandt frem til manden, tilbageholdt ham og kontaktede politiet, dukkede ordensmagten aldrig op.

"Det kan fandme ikke være rigtigt."

Så bastant udtrykker Karsten Neve fra Aars sig efter en episode i aftes, hvor en spritbilist kørte ind i det tidligere bageri i den nedre ende af Himmerlandsgade. Spritbilisten kørte efter uheldet væk fra stedet i den hvide, forulykkede VW Golf. Men sammen med et andet vidne lykkedes det Karsten Neve at finde frem til flugtbilen ved at følge sporet fra kølervæsken, som lækkede fra bilen. Derfor bliver politiet tilkaldt kl. 22.16.

- Mens vi venter på patruljen, bliver vi kontaktet at en meget beruset mand, der spørger om, hvorfor vi kigger på den bil. Vi forklarer vores ærinde, og han beretter, at han var passager i bilen, og at chaufføren står lige herovre, forklarer Karsten Neve.

- Vi kontakter chaufføren for at få nogle oplysninger til brug for forsikringen. Han er synlig beruset og har ingen intentioner om at udlevere noget til os. Han fortæller utvetydigt,  at han har en lang straffeattest med vold som hovedtiltalen, og at vi ”stikkere” bare kan nogen på hovedet, hvis vi fortsætter med at stå på parkeringspladsen. Vi har parkeret en bil bag ulykkesbilen, som han truer med at køre ind i for at slippe væk.

Selv om en patrulje allerede efter uheldet ved 21.30 tiden havde været på udkig efter flugtbilisten, dukker der intet politi op på parkeringspladsen.

- Klokken 22.29 kontakter vi igen Nordjyllands Politi og fortæller, at vi står med en synlig beruset chauffør, som truer med vold og yderligere skade på andres ejendom. Meldingen er at politiet kommer hurtigst muligt, men at vi måtte vente på den patrulje, der var optaget andetsteds i Vesthimmerland. Det ville tage alt for lang tid at sende en patrulje fra Aalborg. Politiet ville ringe, når de var på vej, siger Karsten Neve.

Et par medarbejdere fra Park & Vej ved Vesthimmerlands Kommune kom til stede og sørgede for at holde spritbilisten i skak. Men klokken 23 var der fortsat ikke dukket en patrulje op, og Karsten Neve og de øvrige opgav at holde længere på den unge mand.

Klokken 08.15 her til morgen havde politiet endnu ikke ringet, og det frustrerer Karsten Neve, at det er så vanskeligt at få politiets hjælpi Vesthimmerland. 

- Man kan have sine meninger om politiberedskabet, men personligt vil vi hellere have politiet i gadebilledet end ved grænsen til Tyskland, slutter han.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!