Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Politi sætter målrettet ind mod "klientel" i Aars

16-12-2021

Unge mennesker blev onsdag afsløret på fersk gerning i butikstyveri og forstyrrelse af den offentlige orden, da lokalpolitiet satte ind med civile betjente.

Af Jacob Dalgaard

Aars har gennem mange måneder været plaget af uromagere, og nu har politiet taget nye midler i brug for at komme problemerne til livs. Det sker i form af en målrettet indsats for at skabe øget tryghed i byen, og det kommer blandt andet til at ske ved hjælp af patruljerende betjente i civilt. 

I aftes gav det pote to gange. Da betjentene ronderede i Aars, tiltrak tre unge mennesker sig politiets opmærksomhed. Klokken 17.18 gik de tre unge mennesker ind i Kvickly, mens betjentene fulgte efter og observerede. Syv minutter senere kunne betjentene skride til anholdelse af de tre unge, da de gik gennem kassen uden at betale for øl, spiritus og nogle deodoranter, som de havde stjålet i butikken.

Anholdelsen gav kortvarigt anledning til lidt tumult. De tre nægtede sig alle skyldige i butikstyveri, men sigtelsen mod dem er opretholdt, selv om de kort efter blev løsladt igen. De kan nu se frem til en retssag.

Der er tale om em 20-årig mand fra Vegger, en 19-årig mand fra Overlade og en 25-årig mand fra Frederikshavn. 

Pågrebet igen kort efter

Afsløringen af butikstyveriet fik ikke de unge til at tage hjem og angre. For klokken 20.45 stødte betjentene igen på de samme tre unge mennesker i venterummet på Aars Busterminal. Denne gang var de i selskab med en 15-årig mand fra Aars. Alle fire sad og drak alkohol og røg i venterummet, selv om det ikke er tilladt og tydeligt var til gene for andre tilstedeværende.

Alle fire blevsigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, hvilket bliver udmøntet i bøder. 

Anders Nielsen fra efterforskingsafdelingen ved Himmerlands Politi siger, at aktionen i går vil fortsætte løbende den kommende tid. 

- Politiet vil være til stede og være præventive. Vi er der, og vi holder øjnene åbne, siger Anders Nielsen.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!