Mandag d. 14. juni 2021 - �rgang 16

Kvinde på vej mod Aars i narkopåvirket tilstand

24-01-2020

En 23-årig kvinde blev i aftes klokken 20.54 anholdt og sigtet for kørsel med euforiserende stoffer i blodet. Kvinden kørte fra Haverslev mod Aars, da hun blev standset af en patrulje til et rutinetjek. Patruljen skønnede kvinden påvirket og instruerede hende derfor i at deltage i en narkometertest. Testen gav udslag, da kvinden var påvirket af stoffer. Hun blev derfor sigtet og anholdt.

Hvad er straffen for spirituskørsel og kørsel under påvirkning af stoffer?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille. 

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Kilde: Politiet

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!