Fredag d. 14. august 2020 - �rgang 15

Knaldet med ulovligt fyrværkeri i Løgstør

23-12-2019

Søndag den 22. december kl. 00.46 blev en personbil standset til et rutinetjek på Danmarksvej i Løgstør. I bilen observerede patruljen fyrværkeri i en papkasse, som de undersøgte nærmere. I papkassen blev der i alt fundet 7 stk. ulovlige kanonslag. Kanonslagene blev konfiskeret, og føreren af bilen, en 28-årig mand, blev sigtet for besiddelse af ulovlig fyrværkeri.

Reglerne om fyrværkeri siger, at man kun må fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri. Det er desuden ulovligt at købe fyrværkeri for unge under 18 år.

Personer mellem 15 og 18 år må dog købe helårsfyrværkeri som knaldhætter, knaldbånd, knaldperler, knallerter, bordbomber, trækbordbomber, stjernekastere og isfontæner.

 Det er kun fyrværkeri der er CE-mærket, som kan sælges lovligt i Danmark.  CE-mærket viser, at producenten har fået fyrværkeriet testet og godkendt.

Hvis dit fyrværkeri ikke er CE-mærket, er det ulovligt og kan være farligt. Det er også ulovligt at sælge professionelt fyrværkeri til privatpersoner.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!