Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Hjemmehjælper fra Vesthimmerland sigtet for omfattende tyverier mod ældre

12-01-2022

Onsdag den 5. januar slog efterforskere fra Nordjyllands Politi til og anholdt en mand på 62 år fra Vesthimmerland, ansat i Hjemmeplejen i Rebild Kommune, som man mistænker for adskillige tilfælde af tyverier mod ældre borgere i kommunen.

Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Mikkel Brügmann. 

Politikommissæren oplyser, at Nordjyllands Politi har efterforsket i sagen siden sidst i november på baggrund af en anmeldelse fra en borger, der fra sin bopæl i Rebild kommune havde været udsat for tyveri og fået stjålet jubilæumsmønter. Offeret havde mistanke til en 62-årig mandlig hjemmehjælper, der kom i hjemmet, idet hjemmehjælperen nemlig var den eneste, der havde været på stedet i gerningstidsrummet. 
 
”Derfor var der mistankegrundlag til, at vi kunne indlede en efterforskning mod den pågældende hjemmehjælper,” uddyber Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det efterfølgende efterforskningsarbejde førte frem til, at politiets efterforskere onsdag d. 5. januar 2022 kunne slå til i sagen, og han fortsætter: 
 
”Den mistænkte blev anholdt på sin bopæl i Vesthimmerland, og han blev sigtet for tyveri. Ved samme lejlighed ransagede vi hans hjem,” opsummerer Mikkel Brügmann, og han tilføjer, at der ved politiets ransagning blev fundet mange forskellige smykker i form af fingerringe, halskæde, smykkeskrin, sølvtøj, julepynt, m.v.
 
Den mistænkte i sagen nægtede at have begået tyveriet hos den ældre borger, men han erkendte dog, at nogle af de andre effekter, som politiets efterforskere fandt ved ransagningen, var stjålet hos andre borgere i kommunen.

Effekter skal nu placeres
Politikommissær Mikkel Brügmann er tilfreds med, at man nu har pågrebet den mistænkte i sagen. Han siger:  

”Der er tale om kriminelle forhold, hvor man stjæler fra ældre og sårbare personer, som man tilmed har adgang til via sit erhverv. Det er helt uacceptabelt. Derfor er jeg tilfreds med, at vi har anholdt en person i sagen.” 

Politikommissæren hæfter sig også ved, at tyverisager af denne karakter kan være svære at opklare, da borgerne jo ikke dagligt kigger til deres sølvtøj eller gamle smykker. 

”Og derfor kan det være svært at forklare, hvordan og i hvilket tidsrum genstandene er forsvundet. Det er heller ikke sikkert, at alle tyverier er meldt til politiet endnu,” lyder det fra Mikkel Brügmann, der tilføjer, at der nu forestår et større opklaringsarbejde for at få placeret de forskellige effekter hos rette ejere. 
 
Bor man i området, og har man mistænke om, at man er udsat for et tyveri, så kan man ringe til politiet på 114.  

Den sigtede person i sagen er blevet løsladt efter, at politiet har afhørt ham – men han er fortsat sigtet i sagen, og der venter ham nu et retsligt efterspil. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!