Fredag d. 15. januar 2021 - �rgang 15

Fald i efterårsindbrud

22-10-2018

Nordjyllands Politi har i efterårsferien, uge 42, indtil nu modtaget 61 anmeldelser om indbrud. Sidste år var tallet i den tilsvarende uge oppe på 88. I Vesthimmerland var der slet ingen indbrud i boliger.

Lederen af politikredsens indbrudsindsats, politikommissær Mikkel Brügmann, udtrykker tilfredshed med, at tallene viser, at indbrud i år overordnet set er faldet, når man sammenligner med efterårsferien sidste år.

”I år er færre nordjyder kommet hjem fra ferie til et indbrud. Det glæder altid en politimand, når flere borgere undgår den ubehagelige følelse, som det er at få sin private bolig krænket af ubudne gæster,” siger Mikkel Brügmann, der i næste åndedrag dog pointerer, at antallet kan stige lidt, hvis der kommer efteranmeldelser ind, når yderligere nordjyder kommer hjem fra ferie.

Måske ikke overraskende var der flest tilfælde af indbrud i Aalborg Kommune, hvor der i år var 34 indbrud mod 31 indbrud sidste år. Hjørring og Jammerbugt kommuner havde hver 10 indbrud. I Vesthimmerland faldt antallet af indbrud i efterårsferien fra 2 sidste år til 0 i år.

”Tallene er små, men vi kan se en tendens til stigning i Jammerbugt – det kommer vi selvfølgelig til at adressere,” siger Mikkel Brügmann, der peger på, at man lokalt har en særlig indbrudsgruppe, Berigelse Nord, som kan sættes ind i lokalområder, hvor der opleves indbrud. Og aktuelt kan denne indbrudsgruppe sættes ind i samarbejde med Efterforskningscenter Hjørring med henblik på at bekæmpe indbrud i blandt andet Jammerbugt Kommune.

I det hele taget pointerer politikommissæren, at dette års generelle fald i ferie-indbrud ikke kommer til at ændre på politiets indsats mod indbrud.

”Vi fastholder vores fokus på bekæmpelse og opklaring af indbrud,” fastslår Mikkel Brügmann, og han tilføjer:

”Vi er i politiet meget glade for borgernes hjælp. Så hvis man observerer noget mistænkeligt i ens lokalområde, så skal man ikke tøve med at ringe til os på 114. Ring hellere en gang for meget end en for lidt.”

Til sidst skal der lyde det råd fra politiet, at man sikrer sit hjem, så man helt undgår, at indbrudstyven vælger ens bolig. Nabohjælp er faktisk et af bedste værn mod indbrud.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!