Fredag d. 14. december 2018 - Årgang 13

Weekend med keramik på ungdomsskole

14-11-2017

Hvis man er mellem 10 og 14 år og har lyst til at lære at arbejde med ler og lave en masse julegaver så er muligheden igen på vej.

Himmerlands Ungdomsskole slår for 2. gang dørene op for en keramikweekend den 18. og 19. november. Sidste år blev alle pladser solgt, så ungdomsskolen har udvidet med 2 pladser i år.

“Weekenden er for børn, som har lyst til at være kreative og skabe forskellige ting i ler. De behøver ikke kunne noget i forvejen, for man vil komme til at lære forskellige teknikker i løbet af weekenden,” fortæller Randi Borum, som til dagligt er kunstlærer på Himmerlands Ungdomsskole.

“Ler er et materiale som nok får nogle voksne til at tænke tilbage på deres skoletid og en skæv kop uden hank, men sådan behøver det ikke at gå. Børn kan med teknikker, som passer lige til dem, skabe utrolig flotte ting, og der skal nok blive glæde i familien, hvis nogle af dem får lov til at ligge under juletræet,” fortæller Randi Borum.

Himmerlands Ungdomsskole har fået et stort nyt keramikværksted med ny ovn og drejeskiver, da keramik er et fag, skolen har opprioriteret og et fag, som mange elever har fået øjnene op.

Deltagerne er typisk fra Vesthimmerland, da det ikke er med overnatning, men de foreløbige tilmeldinger viser, at også børn fra Ålborg har fundet vej.

"Der er meget få muligheder som denne for børn, og vi er utroligt glade for, at Randi vil bruge sin weekend på det,” fortæller Sara Græsborg, som arbejder med projektet for Himmerlands Ungdomsskole.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!