Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Vindmøllemodstandere opfordrer til at møde op til byrådsmøde

14-12-2021

Modstandere af kæmpevindmøller vil møde op for at påvirke byrådspolitikerne, når de torsdag holdere årets og valgperiodens sidste byrådsmøde, hvor kommunalplanen er på dagsordenen.

Politikerne i byrådssalen får torsdag selskab af vindmøllemodstandere, der ønsker at få pillet vindmølleområderne i Bjørnstrup og Malle ud af kommuneplanen. 

"På torsdag den 16. december har vi fra gruppen Nej Tak til flere kæmpe vindmøller i Vesthimmerland samt fra gruppen mod kæmpevindmøller i Malle opfordret folk til at møde op og overvære årets sidste byrådsmøde og specielt have fokus på punkt nr. 224 hvor kommunalplanen 2021-2033 er til debat og vindmølleområderne i Malle og Bjørnstrup er foreslået fjernet fra kommunalplanen af enkelte politiker," skriver Ulrik Mark Jensen fra Gundersted i en pressemeddelelse.

Han har været bannerfører for vindmøllemodstanderne i Bjørnstrup, der de sidste par år har kæmpet for at undgå opførelse af op til seks kæmpevindmøller, som HOFOR ønsker at opføre. .

"Vi håber naturligvis med vores tilstedeværelse at kunne påvirke afstemningen og sende et klart signal til byrådet om modstanden mod flere kæmpevindmøller i Vesthimmerlands Kommune," tilføjer Ulrik Mark Jensen. 

Arbejdsgruppen håber tillige at få svar fra borgmesteren Per Bach Laursen på, hvorfor Vesthimmerlands Kommune nu forsøger at få ændret Planlovens § 29 stk. 3 for at tilgodese HOFOR i projektet i Bjørnstrup, til trods for at Viborg Stift har underkendt projektet, og der ej heller på et møde mellem stiftet og Vesthimmerlands Kommune kunne opnås enighed om en tilretning af projektet.

Viborg Stift er lovpligtig høringspart og har vetoret overfor vindmøller, der påvirker indsyn til kirker, som det er tilfældet med Gundersted Kirke. 

Byrådsmødet finder sted torsdag klokken 16.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!