Lørdag d. 22. september 2018 - Årgang 13

Vindblæs fik endelig sit multicenter

24-06-2007

Borgmester Jens Lauritzen klippede i går snoren og indviede det nye multicenter på Vilsted-Vindblæs Skole.

Massevis af Dannebrogsflag vajede i vinden på Vilsted-Vindblæs Skole i går. Dagen, hvor det længe ventede multicenter kunne indvies, var nemlig kommet. I den anledning var borgmester Jens Lauritzen blevet tilkaldt for at klippe den røde snor over foran indgangen.

Netop Jens Lauritzen har ikke kun været involveret i byggeriet som borgmester i henholdsvis Løgstør og Vesthimmerlands kommuner. For efterhånden adskillige år siden sad han også i skolebestyrelsen på skolen, og allerede dengang gik snakken om at flytte boldbaner og klubhus ud til skolen, sagde han i går i sin indvielsestale.

Det var dog først i 2002, at der for alvor kom skred i tingene. Alligevel har multicenteret i løbet af de seneste 5 år været erklæret død flere gange på grund af økonomien. Først da en gruppe lokale borgere indvilgede i at levere frivillig arbejdskraft for 1 million kroner - heraf de 250.000 på boldbanerne - gled projektet igennem.

"40 til 50 personer har været meget aktive, mens andre har arbejdet herude et par dage, og det er gået rigtigt godt," sagde Anders Myrup, der tilskrives æren som den ildsjæl, der har båret projektet igennem. For den rolle modtog han ved indvielsen hyldest i form af vingave og dagens største bifald fra de omkring 100 fremmødte Vindblæs-borgere. Han er også blevet formand for den selvejende institution, der nu skal drive multicenteret. Resten af bestyrelsen består af to repræsentanter fra byens foreninger samt skolelederen og pedellen på skolen.

Selv om det er privatpersoner, der har stået for en del af arbejdet, så er der ikke tale om dårlig kvalitet. "Det er blevet et flot hus med en flot udsigt. Standarden er ligeså god, som lignende byggerier i resten af kommunen. Det kan I godt være stolte af," sagde Peter Staun, der er bygningsingeniør ved Vesthimmerlands Kommune.

Udover værdien af de frivilliges arbejde har multicenteret kostet i omegnen af 5 millioner kroner. Dertil kommer yderligere cirka 3 millioner kroner til den igangværende renovering af selve skolen. Skoleleder henning Josefsen glæder sig især over at få et nyt skolebibliotek og forbedrede forhold til at arbejde med IT på skolen.

De nye boldbaner blev tilsået sidste sommer og fremstår nu grønne og indbydende. Men bestyrelsen for multicenteret har endnu ikke sluppet fodboldspillerne løs. Først skal eksperter give deres besyv med for at vurdere om græstæppet er stærkt nok.

Nu er multicenteret en realitet. Mange har været kritiske over at bygge centeret ved skolen udenfor Vindblæs by. Men det er den helt rigtige løsning for at få samlet tingene. Desuden ligger det lige midt i skoledistriktet, så borgerne i både Vilsted og Vindblæs kan bruge det," fastslog borgmester Jens Lauritzen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!