Tirsdag d. 21. maj 2019 - Årgang 14
Henriette Rask Nielsen fra Farsø stopper som bloddonor som konsekvens af nedlæggelsen af den mobile blodbank

Vesthimmerlandske bloddonorer vil falde fra

08-11-2018

Erfaren bloddonor skønner, at 800 ud af 900 donorer i Vesthimmerland falder fra, når den mobile blodbank nedlægges.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

I 18 år har Henriette Rask Jensen fra Farsø været bloddonor. De første 8 år blev hun tappet på Farsø Sygehus, men siden 2008 har hun et par gange om året doneret blod i den mobile blodbank, som på sin rute rundt i Nordjylland har holdt ind ved Farsø Sygehus.

Men nu har Henriette Rask Jensen sandsynligvis afgivet sin sidste portion blod. Det bliver nemlig konsekvensen af, at Region Nordjylland har valgt at nedlægge den mobile blodbank for i stedet at indrette en permanent blodbank på Hobro Sygehus.

- Der bliver for langt at køre, når man også skal passe sit arbejde. Ud af de 900 bloddonorer i Vesthimmerland tror jeg, at de 800 springer fra. Alle dem, jeg har snakket med, de holder. Det er ærgerligt, og det er derfor, jeg råber op, siger Henriette Rask Jensen.

Men beslutningen om at nedlægge den mobile blodbank er allerede taget. Begrundelsen er, at den er udtjent, og det vil koste 5-6 millioner kroner at købe en ny. Ledende overlæge i Blodbanken, Aalborg Universitetshospital, Kim Varming, siger, at der ikke er ledige lokaler på sygehuset i Farsø. Det er der til gengæld i Hobro, som derfor er blevet nyt fast tappested. Derudover er der tappesteder i Aalborg, Hjørring, Nykøbing Mors og Thisted.

Alligevel har det lokale medlem af Regionsrådet, Pia Buus Pinstrup (K), ikke opgivet at få et tappested i Farsø. Hun har bedt om at få sagen taget op i regionens patientudvalg i næste uge.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!