Fredag d. 5. juni 2020 - �rgang 15

Vesthimmerlands kulturarv får en spand kul i juni

15-05-2019

For femte år i træk står en lang række museer, arkiver, foreninger og privataktører sammen om at synliggøre Vesthimmerlands alsidige kulturarv.

Det sker i juni, når Vesthimmerland med sin helt egen kulturarvsmåned åbner skattekisten med fortællinger om steder, mennesker, erindringer og et utal af levn fra oldtid til nutid.

Med mindst ét arrangement på hver af de 29 dage, 51 arrangementer i alt, og 30 arrangører er Kulturarvsmåneden i juni den eneste event på det kulturhistoriske område, som samler aktører i hele Vesthimmerland.

”I fællesskab har vi skabt en slags festival, ligesom Golden Days i København”, siger museumsdirektør Broder Berg, der er en af ophavsmændene til det populære formidlingstiltag.

Kulturarvsmånedens program henvender sig både til turister og lokale borgere og er en mulighed for alle til at stifte nærmere bekendtskab med Vesthimmerlands historie fra de ældste tider til i dag. Startskuddet går den 1. juni med hestedag og historisk dyrskue på Museet Herregården Hessel. Programhæftet for hele Kulturarvsmåneden udkommer i morgen torsdag den 16. maj og kan derefter hentes på de forskellige museer, biblioteker samt borgerservice i kommunen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!