Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Vesthimmerlands Kommune investerer i folkemusiktrio

31-08-2021

Politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune har nikket ja til at indgå en treårig partnerskabsaftale med den dansk/svenske folkemusiktrio Dreamers’ Circus, der i efteråret 2020 blev udnævnt til nationalensemble af Statens Kunstfond.

Dreamers’ Cirkus har opnået international anerkendelse og en lang række danske priser for deres nytænkende formidling af autentisk folkemusik. I november 2020 modtog trioen ikke mindre end tre ud af syv priser ved Danish Music Awards Roots. 

Med en partnerskabsaftale får Vesthimmerlands Kommune mulighed for at indtænke Dreamers’ Circus i kommunens kulturaktiviteter.

Partnerskabsaftalen giver desuden mulighed for at supplere og styrke de aktiviteter, der allerede er iværksat i Vesthimmerland gennem Genklang og etablering af Nordic Folk Festival, som blev afholdt først gang i sommeren 2021 på både Vitskøl Kloster og Livø. 

Samarbejdet med Dreamers’ Circus ligger i tråd med kulturpolitikkens mål om at etablere kreative partnerskaber med kulturaktører, der kan supplere kommunens eksisterende kulturtilbud. Allerede i den forestående Kulturuge får alle elever i 2.g på Vesthimmerlands Gymnasium lejlighed til at stifte bekendtskab med trioen ved et arrangement på Herregården Hessel. Her skal eleverne ikke kun opleve folkemusikken men også Nordisk Dans i autentiske rammer. Bag arrangementet står Kulturskolen Vesthimmerland, Vesthimmerlands Gymnasium og Herregården Hessel.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!