Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Vesthimmerlands Kommune indfører restriktioner på børneområdet

09-11-2021

Fire skoleklasser er sendt hjem på grund af coronatilfælde.

Af Jacob Dalgaard

Vesthimmerlands Kommune har den seneste tid ligget i den tunge ende i Nordjylland målt på antal smittetilfælde med corona. Det har sundhedsberedskabet i kommunen taget konsekvensen af og indført en række restriktioner på børne- og skoleområdet. 

Det betyder blandt andet, at børn i daginstitutionerne nu igen skal afleveres i garderoben eller helt udenfor. Børn skal desuden blive i deres egne stuer og ikke blandes på tværs af stuer. I skolerne skal undervisningen foregå i stamklasserne, og SFO'erne vil børnene også blive isoleret i deres faste grupper, forklarer skole- og dagtilbudschef Anders Norup fra Vesthimmerlands Kommune. 

Skolebørn skal testes to gange ugentlig

Kommunen har endvidere iværksat testning af alle ikke-vaccinerede skolebørn over 9 år én gang om ugen. Frekvensen af disse test vil snarest blive øget til gange om ugen, oplyser Anders Norup. 

De restriktive tiltag i Vesthimmerland er indført som forebyggende tiltag for at dæmme op for smittespredningen. 

Fire skoleklasser sendt hjem

På Løgstør Skole er de to 5. klasser sendt hjem, og på Aars Skole er to 2. klasser sendt hjem, fordi der i de pågældende klasser er konstateret flere smittede. Eleverne i de pågældende kasser er sendt hjem, indtil alle elever i de respektive klasser kan møde op med en negativ PCR-test. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!