Lørdag d. 21. april 2018 - Årgang 13

Vesthimmerland går forrest med selvkørende biler

31-03-2016

Vesthimmerlands Kommune og Fonden Autonomous vil allerede i 2016 indføre selvkørende biler.

Vesthimmerlands Kommune har taget initiativ til at stifte den erhvervsdrivende fond, Fonden Autonomous. En fond hvis mission er at udvikle, modne og implementere avancerede teknologiske løsninger.

Fondens flagskibsprojekt er implementeringen af Niveau 5 køretøjer, det vil sige biler, der ikke kræver en førers opmærksomhed, men som på alle tidspunkter er 100 % selvkørende. Forud for offentliggørelsen ligger et omfattende arbejde, der har været undervejs i forskellige dele af forvaltningen siden maj 2015. Projektet i Vesthimmerland er nu så langt, at fond og kommune sammen vil dele både visioner og konkrete planer med offentligheden.

Pressemøde i dag

Vesthimmerlands Kommune har indkaldt til et pressemøde i dag, hvor der vil blive redegjort nærmere for det epokegørende projekt. Men i en pressemeddelelse udtaler borgmester Knud Kristensen:

Først og fremmest er det et kæmpe skridt at tage. Men det handler også om, at vi selv har behov for at skabe fremtidens teknologiske løsninger. Vi ser Vesthimmerlands Kommune som et perfekt sted til at søsætte sådan et ambitiøst projekt. Derfor er jeg også glad for, at vi allerede har en god dialog med Transportministeriet, og den dialog håber jeg fortsætter, så vi kan få den endelige lovgivning på plads."

Føreløse biler på vejen allerede i år

CEO hos Fonden Autonomous, Henrik Schärfe siger:

"De tekniske forudsætninger for automatiseret trafik er nu så modne, at det for alvor giver mening at implementere Niveau 5 kørsel i blandet trafik på åben vej. Stærke partnerskaber gør det muligt for os at sætte de første biler på vejene allerede i år."

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!