Tirsdag d. 11. august 2020 - �rgang 15

Vesthimmerland er nu nummer 29 i erhvervsklima

10-09-2019

Ny Erhvervsklimamåling fra Dansk Industri viser, at Vesthimmerland igen i år er hoppet et stykke op ad ranglisten.

Vesthimmerlands Kommune kan i dag være stolt over at være placeret blandt den øverste tredjedel af de danske kommuner, når det kommer til erhvervsklimaet, altså de vilkår som virksomheder oplever. Vesthimmerlands Kommune har nemlig taget et højdespring på 17 pladser blandt erhvervsvenlige kommuner i år. På bare to år har kommunen kæmpet sig tilbage fra en placering som nr. 65 til en placering som nr. 29.

”Efter et alvorligt dyk for et par år siden er Vesthimmerland igen med helt fremme. Det er tydeligt i undersøgelsen, at virksomhederne oplever en god dialog med kommunen. Langt hen ad vejen kan det faktisk være nøglen til at forbedre sig inden for andre kategorier. Fælles løsninger er som regel også de bedste løsninger”, siger Dansk Industris formand i Aalborg og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Peter Rindebæk (Bladt Industries).

Ikke hvile på laurbærrene

”Tillykke til Vesthimmerland, men vi skal også lære af målingen og de signaler erhvervslivet sender med deres besvarelser og handle på dem”, siger erhvervschef Dan Skovgaard.

”Erhvervslivet er følsomt overfor politisk uro og uklare signaler fra de lokale politikere. Det tilskriver vi årsagen for det store dyk i erhvervsklimaet, som kommunen tog for tre år siden. At vi nu er på vej op igen, er en god kombination af kommunens generelle mange gode tiltag og rammevilkår for erhvervslivet, men der er bestemt også et par faresignaler, som ses i målingen.”

Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er faldet kraftigt i virksomhedernes optik, ligesom den kommunale sagsbehandling får et hak i tuden.

På den positive side ses bl.a., at der er stigende tilfredshed med adgangen til erhvervsbyggegrunde, anvendelsen af lokale leverandører og tilgængeligheden af kollektiv trafik.

Generelt angiver erhvervslivet et flot løft i kommunens image som attraktiv erhvervskommune.

Erhvervsklimamåling og benchmark mellem kommunerne i 10 år

Igennem de sidste 10 år har Dansk Industri målt erhvervsklimaet i de danske kommuner. Dels for at skabe konkurrence mellem kommunerne i form af benchmark og dels for at give nogle helt konkrete pejlemærker til kommunerne på, hvordan man kan udvikle servicen til erhvervslivet.

Over 7.000 virksomheder deltager på landsplan ved besvarelse af et tilfredshedsspørgeskema, men derudover indgår en lang række statistiske og demografiske data, som er mere objektive. Analysen er baseret på i alt 68 indikatorer, der afspejler de kommunale vilkår for at drive virksomhed i kommunen herunder bl.a. adgang til arbejdskraft, kommunens infrastruktur og adgang til transportveje, byggegrunde og kommunal sagsbehandling.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!