Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Venstre i Vesthimmerland vil have genåbnet aftalen om erstatning til minkbranchen

12-10-2021

Der er nødlidende følgeerhverv i minkbranchen, som er blevet overset, da et flertal i Folketinget indgik aftalen om erstatning til minkbranchen. Det mener fremtrædende Venstre-medlemmer i Vesthimmerland, som nu beder landbrugsministeren og aftaleparterne om at genåbne aftalen.

"Vi har en vis forståelse for, at man ikke har villet give erstatning for tabt fremtidig indtjening i tilknyttede virksomheder, hvor omsætningen fra minkbranchen var under 50%."

Det skriver borgmester Per Bach Laursen, gruppeformand Kurt Friis Jørgensen og formand for Venstre i Vesthimmerland, Karl Lausten i et åbent brev til landbrugsministeren og aftaleparterne. Men der ophører forståelsen så også: 

"Men det undrer os meget, at man ikke vil erstatte det direkte tab i form af allerede fremstillede eller indkøbte varer, som ikke kunne afsættes til anden side, og i form af løn i opsigelsesperioden til det personale, som pludselig var overflødigt. Disse tab udgør ofte meget store beløb, som virksomheden måtte føre direkte ned som tab på bundlinjen i slutningen af 2020 og de første måneder af 2021 indtil personalets opsigelsesperiode var udløbet, skriver de tre vesthimmerlandske Venstrefolk. 

I brevet henviser de til en ikke navngivet handerlsvirksomhed i Vesthimmerland, som har tabt 2,7 millioner på et pludseligt usælgeligt varelager plus yderligere ca 1,5 millioner i opsigelsesløn og andre omkostninger i forbindelse med nedlukningen for et år siden. Dertil kommer et tab på selve virksomheden, som ikke længere kan sælges til samme værdi som før nedlukningen.

De tre underskrivere på brevet erklærer sig klar over, at det ikke er nemt at genåbne en lukket aftale.

"Men da der tydeligvis er tale om et overset aspekt i forhandlingerne, må alle parter være interesseret i også at få løst dette udestående," påpeger de. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!