Fredag d. 26. februar 2021 - �rgang 16

Venstre fik Konservative med i budgetaftale

26-10-2019

Det bliver ikke billigere at være borger i Vesthimmerlands Kommune i 2020. Det var ellers et vigtigt ønske for Det Konservative Folkepartis gruppeformand Henrik Dalgaard, der alligevel valgte at gå med i aftalen.

Af Jacob Dalgaard

Sidste år kunne De Konservative ikke nå til enighed med resten af byrådet om budget 2019. Derfor har gruppeformand Henrik Dalgaard flere gange de seneste måneder appelleret til, at borgmesterpartiet Venstre i år ville kigge mere Det Konservative Folkepartis vej, så hans parti kunne få sat et afgørende aftryk på budget 2020.

Et af de vigtigste ønsker for De Konservative var en skattenedsættelse og takstnedsættelser i dagpleje og vuggestue. I det hele taget skulle det være billigere at være borger i Vesthimmerland.

Men det ønske blev ikke indfriet. Alligevel satte Henrik Dalgaard i går sin underskrift på budgetaftalen. Han forsvarer sig med, at det ganske vist ikke bliver billigere. Men det bliver til gengæld bedre at bo i Vesthimmerland.

- Vi er ikke stolte af, at vi har Danmarks næsthøjeste skatteprocent, og vi havde under forhandlingerne en god snak om takstnedsættelser. Vi kom ikke igennem med disse ønsker, men vi kan sige, at vi har fået nogle bedre tilbud til borgerne, siger Henrik Dalgaard.

I dag har enkelte daginstitutioner i kommunen åbent 55 timer om ugen. De resterende får med aftalen 700.000 kroner til at øge åbningstiden med 2 timer fra 51 til 53, og det er en af de forbedringer, som Henrik Dalgaard fremhæver. Også selv om det faktisk betyder, at forældrebetalingen vil stige en smule.

Han fremhæver også en ny indskolingsmodel på folkeskoleområdet, der styrker indskolingen fra 0. til 3. klasse i forhold dansk og matematik. I det hele taget er De Konservative meget tilfredse med, at budgetaftalen har et stort fokus på børn og unge.

Selv om Henrik Dalgaard heller ikke lykkedes med at overtale sine forhandlingspartnere om at indføre fysioterapeuter på de kommunale plejecentre, følte hans sig alligevel tilstrækkelig imødekommet til at gå med i aftalen.

Det glæder Kurt Friis Jørgensen, Venstres gruppeformand.

- Vi er glade for at få De Konservative med, og vi har virkelig anstrengt os for det, siger Kurt Friis Jørgensen.

Men både det med skatten, taksterne og fysioterapeuterne bliver forsøgt igen næste år, lovede Henrik Dalgaard på fredagens pressemøde på rådhuset i Aars.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!