Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Vegger Boldklub skænker spillertøj til Etiopien

15-09-2021

Til januar kan fodboldspillere i Etiopiens hovedstad Addis Abeba ses løbe rundt i spillertøj fra Vegger IF.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Sheromeda Football Project (SMFP) er et socialt fodboldprojekt i Addis Abebas bydel Sheromeda, som er hårdt belastet af slum, hash og alkohol. Projektet har 1570 medlemmer, og i gennem de seneste 12 år har Sheromeda Football Project fostret 63 professionelle fodboldspillere - ofte ud af børn, der er hentet ind direkte fra gaden. 

Men midlerne er små, mange fodboldspillere spiller barfodet eller i klipklappere, og det er småt med mad til det tilknyttede børnehjem. De ansatte træneres løn består i et stykke jord, hvor de selv kan dyrke mad. 

For nyligt blev der i Danmark etableret en støttegruppe for SMFP, og en af bestyrelsens suppleanter er Karina Carøe Klitgaard Petersen, hvis søn August spiller fodbold i Vegger IF. Herigennem opstod idéen til at sende en hjælpende hånd fra Vegger til Etiopien. 

Klubben ligger inde med en anseelig mængde spillertøj, som ikke længere er i brug. Det har klubben valgt at skænke til støttegruppen sammen med nogle brugte sportstasker med mere. 

Repræsentanter for støtteforeningen rejser til januar personligt til Addis Abeba med de indsamlede ting. En anden nordjysk klub har også bidraget med sportstøj, og andre har givet penge, og en sponsor har doneret helt nye fodbolde, fortæller Karina Klitgaard Petersen. 

Hun tilføjer, at alle er velkomne til at støtte indsamlingen med både tøj og penge, hvilket man kan gøre via foreningens facebookside.

På billedet ses fra venstre Karina og August Klitgaard Petersen og Vegger IF's formand Christian Dalgaard med klubbens donation. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!