Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Varmeværk følger trop og hæver prisen

27-09-2022

For et par uger siden hævede Løgstør Fjernvarme prisen fra nytår. Nu følger Farsø Varmeværk trop.

Varmekunderne hos Farsø Varmeværk skal fra nytår til at betale mere for varmen efter den første prisstigning i mange år. Prisen for et gennemsnitshus på 130 m2 stiger fra 1. januar med kr. 1.358 kr. til 13.113 kr. årligt.
 
Det er alene den variable udgift til opvarmning hos forbrugeren der stiger. En MWh stiger fra 425 kr. til 500 kr. svarende til en stigning på knap 18 % på forbruget. Den faste afgift er uændret i forhold til tidligere.

- Væsentlig stigning i elpriser, ændrede kontraktvilkår på flis leverancer med stigende pris, krigen i Ukraine og høj inflation er medvirkende årsager til at vi for første gang i mere end 10 år hæver priserne. Men vi skal trods alt glæde os over at prisstigningen ”kun” betyder at varmeregningen stiger med ca. 12% i forhold til 2022. Vi har forsøgt at lave et realistisk budget, og håber at de ændringer og udfordringer, der har været i 2022, er tilpasset i budgettet, skriver Søren Kjær i en pressemeddelelse udsendt af Farsø Varmeværk.

Selvom prisen på varmen fortsat er på et acceptabelt niveau, er det med få ændringer muligt at spare på både regningen og på ressourcerne.  En nedsættelse af varmen med 1 grad giver en besparelse på 5% på forbruget, skriver varmeværket i pressemddelelsen og henviser til sin hjemmeside, hvor der er spareråd at hente. 

- På varmeværket ser vi, hvordan andre varmeværker melder om væsentlig højere stigninger; for nogle forbrugere bliver varmeregningen både 2 og 3 doblet, ligesom forbrugere med individuel opvarmning ser ind i gigantiske stigninger - for mange endda med risiko for at de ikke kan skaffe de træpiller, de tidligere har anvendt, påpeger Søren Kjær.

Det er fortsat bestyrelsens forventning at varmeværket kan holde uændret afregningspris for hele året 2022 med baggrund i en overført overdækning fra tidligere.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!