Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Valgkampen er IKKE startet - endnu

02-09-2021

Torsdag aften blev det første vælgermøde op til kommunalvalget den 16. november afholdt på Pavillon ChristiansMinde i Løgstør.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Syv lokale politikere stillede op til det, der for alvor skulle skyde valgkampen i gang. Men havde man sat næsen op efter en god gammeldags politisk debat, hvor de forskellige kandidater gik i flæsket på hinanden, så blev man skuffet. De beholdt handskerne på, og var enige om det meste - uanset om de var blå, røde, grønne eller noget helt fjerde. 

I panelet sad Jimmi Støttrup Jensen og Benny Hansen fra Venstre, Allan Ritter fra Konservative,  Henrik Sloth fra Socialdemokratiet, Jens Erik Lausten fra VesthimmerlandsListen, Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti og Theresa Berg Andersen fra SF. Mudderkastning skal de ikke beskyldes for. De holdt sig pænt til at tale om egne ønsker for Løgstør og Vesthimmerland. 

Selv om tilhørerne bidrog med spørgsmål og kommentarer, gav valgmødet ikke noget praj om et særligt tema, som kommer til at fylde debatten op til valget. Men der blev drøftet erhvervsudvikling, beskæftigelse og bosætning og skoler. Ja, det blev altså ikke et sprængfarligt emne om skolelukninger men blot en generel snak om, at skolerne er gode - men godt kan blive bedre. Og at det vil være rigtig godt at indføre erhvervspraktik for elever i 8. og 9. klasse. 

Blev de 32 fremmødte til valgmødet ikke klogere på forskellen mellem de røde og blå partier, så fik de nok alligevel en fornemmelse af, hvilken af de 7 kandidater, der bedst taler for sig, og i lokalpolitik kan det måske alligevel blive mere afgørende, når krydses skal sættes, end politisk tilhørsforhold. 

Heldigvis diskede Pavillon ChristiansMinde op med lækker valgkringle og kaffe.

Det er Henrik Selch, der havde arrangeret valgmødet. Han er spin doctor for Nye Borgerlige på Christiansborg, og han indledte valgmødet med at føre tilhørerne ind i hans dagligdag. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!