Mandag d. 23. maj 2022 - Årgang 17

Ungdomssymfoni til træf i Farsø

22-04-2018

I denne weekend mødes omkring 60 børn og unge orkestermusikere fra Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester til et weekendstævne i Farsø, hvor Kulturskolen Vesthimmerland er vært.

Det er Kulturskoler i Nordjylland (KiN), der står bag Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester, og stævnerne går på tur mellem de nordjyske musik- og kulturskoler. Stævnet giver de unge orkestermusikere oplevelsen af at være en del af et større symfoniorkester, så de rigtigt fornemmer lyden fra de mange instrumenter. Men det er også det sociale, der trækker, for de unge musikere hygger sig rigtig meget sammen, og mange af dem kommer igen og igen.

Dirigenten ved stævnet er Verner Nicolet, mens Niels Bjerre står for Stryger Ensemblet. På repertoiret er blandt andet Lumbye og Schubert, ligesom 200-års jubilæet for Charles Gounod med hand Marche Funèbre d’une Marionette bliver fejret. De yngste i StrygerEnsemblet skal spille en lille velarrangeret suite af finsk folkemusik.

Stævnet afsluttes på sædvanlig vis med en stor koncert, som afholdes i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø i eftermiddag. Her vil også Himmelstrygerne, som er Vesthimmerland Kulturskoles folkemusikgruppe for unge, spille et par numre.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!